Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofteruds dødsfall

Johaug om Skofterud: - Jeg har mistet en av mine beste venninner

Therese Johaug er i sorg etter bortgangen til venninnen Vibeke Skofterud.

LAGVENNINNER: Vibeke Skofterud og Therese Johaug gikk på samme lag. Nå minnes Johaug lagvenninna som ble bekreftet død søndag. NTB scanpix / Junge, Heiko
LAGVENNINNER: Vibeke Skofterud og Therese Johaug gikk på samme lag. Nå minnes Johaug lagvenninna som ble bekreftet død søndag. NTB scanpix / Junge, Heiko Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har mistet en av mine beste venninner. En venninne som lyste opp rommet når hun kom, som ga alle rundt seg masse energi, kjærlighet og omsorg, skriver Therese Johaug i en melding via Norges Skiforbund.

- Jeg tar med meg alle de fine stundene og opplevelsene både i og utenfor skiløypa og kommer til å savne henne. Mine tanker går til familien og de som står igjen, avslutter landslagsstjernen.

Therese Johaug og Skofterud var lagvenninner i en årrekke. Duoen vant både OL- og VM-gull sammen.

Skofterud ble funnet død på land på øya St. Helena like ved Tromøy i Arendal søndag. Politiet mener det dreier seg om en vannscooterulykke.

Bjørgen: - Jeg skjelver

VIBEKE SKOFTERUD 1980 - 2018 Video: Bjørn Langsem / NTB / Scanpix Vis mer

Etter dødsfallet har meldingene strømmet på fra fjernt og nært fra folk som minnes den tidligere langrennsstjerna.

Skofteruds lagvenninne gjennom mange år, Marit Bjørgen, uttalte dette søndag kveld.

- Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden. Det var aldri kjedelig rundt Vibeke og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle. Vi har oplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred, skriver Marit Bjørgen i en pressemelding fra Skiforbundet.

- Ikke noen A4-person

Også Petter Northug var på landslaget sammen med Skofterud i flere år. Trønderen la ut denne meldingen på sin Facebook-profil etter å ha lært om Skofteruds bortgang.

«Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke», skrev han på Facebook.

Også internasjonalt har dødsfallet vakt oppsikt. I Sverige minnes Charlotte Kalla den norske skiløperen.

- Kom som et sjokk

Kalla har alltid vært nær med det norske damelandslaget, og ble også kjent med Skofterud i løpet av årene i skisportet. Hun er i sjokk etter dødsfallet.

- Denne tragiske nyheten kom som et sjokk for meg. Det føles ubehagelig og tøft å ta innover seg at en så livsglad, positiv og energifylt idrettskamerat som Vibeke ikke lenger er med oss, sier hun til Expressen.

- Vibeke var en av mine forbilder da jeg kom inn på landslaget. En positiv person og en gledesspreder som virkelig bidro til det fine samholdet på det norske landslaget. Hun var en profil som bydde på seg selv. Det er med sorg i hjertet at jeg nå tenker på Vibeke og hennes nære og kjære. Hvil i fred, Vibeke, legger Kalla til.

(Dagbladet/NTB)