Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug oppsøkte nedbrutt Kalla: - Hun var veldig lei seg

Trøstet konkurrent på hotell.

TRØST:
Therese Johaug forteller at hun oppsøkte Charlotte Kalla på Sveriges Tour-hotell for å gi henne trøst etter to tunge etapper med fall. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TRØST: Therese Johaug forteller at hun oppsøkte Charlotte Kalla på Sveriges Tour-hotell for å gi henne trøst etter to tunge etapper med fall. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Svenskene har hatt et forferdelig Tour de Ski - og spesielt sammenlagtkandidaten Charlotte Kalla (28) har vært uheldig med to fall på de to siste etappene.

Nå forteller svenske Expressen at Kalla måtte trøstes av Therese Johaug etter onsdagens store nedtur. Da det norske landslaget ankom Toblach onsdag kveld oppsøkte den norske favoritten Kalla på Sveriges hotell.

SLITER: Charlotte Kalla.
Foto: Pierre Teyssot / NTB Scanpix
SLITER: Charlotte Kalla. Foto: Pierre Teyssot / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg sa til henne at det er viktige renn som venter etter Tour de Ski og at hun skal fokusere på dem. Det er så mange konkurranser igjen og formen kommer, sier Johaug til den svenske avisa.

- Lei seg Kalla falt først på den klassiske sprinten og fikk etappen ødelagt allerede i kvartfinalen. Så ble hun felt av Justyna Kowalczyk på fellesstarten dagen etter. Fiaskoen var dermed komplett. Kalla er fem minutter bak lederne i sammendraget før de tre siste etappene av touren.

- Ja, hun var veldig lei seg og det forstår jeg. Det hadde jeg også vært i hennes sko. Man kjemper for å være topp tre i sammendraget, men så ødelegges alt av fall og veldig mye utur hele veien. Jeg synes veldig synd på henne, sier Johaug.

I dag er det intervallstart i fristil på programmet. Kvinnene går fem kilometer - herrene går ti kilometer.

Kalla forteller at hun må se framover og var nesten målløs etter det siste uhellet:

- Det kjennes. jeg vet ikke. Det er så kjedelig når man ikke er sin egen feil. Man må bare kravle opp, og fortsette, men de norske var veldig sterke før det, sa Kalla etter etappen sist.

Kalla er likevel den best plasserte svenske løperen i Tour de Ski på en sjetteplass i sammendraget. Men det er likevel langt fra godt nok for en ivrig skinasjon.

- Reis hjem For herrene er det enda verre, uten løpere blant de ti beste. I går måtte Emil Jönsson reise hjem etter problemer med helsen.

Den svenske langrennskommentatoren Tomas Pettersson i Expressen skrev i går at han har gitt opp - og ber resten av det svenske laget vurdere det samme.

- Kanskje det er like bra å heise det hvite flagget, pakke sammen og reise hjem til Sverige. Da slipper vi i alle fall enda en dag av Tour de Tragisk, skriver Pettersson i en kommentar.

Dagens øvelser i Tour de Ski starter klokka 11.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media