Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug rykket etter to minutter på tremila: - Helt utrolig

Kopierte Sundbys sjokkåpning. Følg tremila live her.

SUVEREN: Therese Johaug er i en egen klasse på dagens tremil.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SUVEREN: Therese Johaug er i en egen klasse på dagens tremil. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

• Saken ble oppdatert forløpende under tremila. Les om Therese Johaugs historiske seier her.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Folkefesten fortsetter i Holmenkollen. Til tross for tett tåke og surt vær, er den sagnomsuste løypa overbefolket av engasjerte nordmenn.

Det er ikke så lett å se noe for tilskuerne, men hvis ser man godt etter, ser man mye rødt, hvitt og blått i tet. Eventuelt er det bare å lytte til Kollen-brølet som hjelper de norske frem.

Martin Johnsrud Sundby fikk frysninger på ryggen da han gikk alene i front på gårsdagens femmil. Det yrende folkelivet skaper strålende stemning også på kvinnenes tremil i dag.

Til tross for sykdom i kroppen og en trøblete oppkjøring, har Therese Johaug har kopiert Sundbys sjokkåpning fra i går. Allerede etter to minutter rykket verdenscuplederen fra konkurrentene og fikk luke. Det er oppsiktsvekkende tidlig på en tremil.

- Nei, se her da. Hun rykker allerede, sier NRK-kommentator Jann Post.

- Dette er helt utrolig. Therese stikker enda tidligere enn Sundby i går, supplerer Torgeir Bjørn.

Etter 2,7 av 30 kilometer ledet Johaug med 20 sekunder. De øvrige konkurrentene har avfunnet seg med at de må kjempe om 2. plassen.

Etter 7,2 kilometer ledet motbakkedronninga med hele 1,19 minutter, mens avstanden var økt til 2,07 minutter etter 13,3 kilometer. Én runde før mål ledet Johaug hele 3,40 minutter foran resten av forfølgerne.

Det går mot tidenes største seiersmargin. Før dagens løp har Bente Skari rekorden på tremila fra 2003, da hun vant 2.07,4 foran Annmari Viljanmaa.

Tidenes største seiersmargin på Kollen-femmila er for øvrig 5,22 minutter da Thomas Magnusson vant i 1977 foran Ivar Formo. Johaug er ikke så langt unna å true denne rekorden.

Statsminister Erna Solberg er svært imponert over 27-åringen fra Dalsbygda.

- Johaug er jo utrolig sterk på denne typen løp. Hun er den sterkeste skiløperen på dette nå som Bjørgen ikke er med, sier statsministeren til NRK.

Til slutt vant Johaug med 3,46 minutter foran Ingvild Flugstad Østberg. Les alt om løpet her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media