<strong>PÅ HØYDEOPPHOLD:</strong> Therese Johaug er på høydeopphold i Seiser Alm sammen med broren Karstein. Foto. Tormod Brenna / Dagbladet
PÅ HØYDEOPPHOLD: Therese Johaug er på høydeopphold i Seiser Alm sammen med broren Karstein. Foto. Tormod Brenna / Dagbladet Vis mer

Therese Johaug tatt for doping

Johaug settes på pinebenken igjen: - Jeg blir litt oppgitt

Therese Johaug-dommen offentliggjøres tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEISER ALM/OSLO (Dagbladet): Mens Therese Johaug var ute på dagens andre treningstur sammen med lillebror Karstein slo CAS til med enda en utsettelse av dommen i saken mot henne.

Mens Therese og hele apparatet rundt henne så fram til å få en endelig avklaring i morgen, fredag, varsler CAS nå at avgjørelsen ikke blir kunngjort før tirsdag kommende uke.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, sier en oppgitt manager Jørn Ernst til Dagbladet.

- Jeg blir litt oppgitt og lurer på hva som er grunnen til å utsette dette igjen, etter at de allerede utsatte det 14 dager og lovet en avgjørelse i morgen, sier Ernst og smårister på hodet.

- Hvordan tolker du dette?

- Nei, jeg vet ikke hva jeg skal si. Annet enn at vi alle sammen så fram til å bli ferdige med dette en gang for alle nå i morgen. Jeg kan ikke forstå hva som skal være grunnen til nok en utsettelse, sier han.

Også Therese Johaug så fram til å få det endelige svaret på om hun blir startklar til OL eller ikke i morgen.

HØRING: Therese Johaug snakker etter CAS-høringen i Lausanne. Nå venter hun på den endelige dommen. Video: Hans A. Vedlog Vis mer

Nå må hun vente enda noen dager.

Therese var ute på treningstur da CAS sendte ut meldingen om den nye utsettelsen.

Anke og motanke

Johaug fikk 13 måneders utestengelse av det norske domsutvalget, men det internasjonale skiforbundet, FIS, valgte å anke den dommen inn for CAS.

FIS mente at dommen var for mild, og at en mer passende straff burde ligge mellom 16 og 20 måneder for forseelsen.

Johaug selv anket også dommen i kjølvannet av FIS-anken, og gikk for full frifinnelse i CAS.

Dommen var i utgangspunktet ventet før sommeren, men de tre dommerne klarte ikke å nå fristen de selv hadde satt og ba om å få utsatt fristen til 18. august. Nå er den altså utsatt enda noen dager, frem til tirsdag 22. august.

Landslagslegens bommert

Hva dette skyldes er foreløpig ikke kjent, men at de tre dommerne ikke klarte å bli enige var åpenbart.

Johaug testet positivt for clostebol etter å ha brukt leppesalven Trofodermin mot en solbrent leppe i september 2016. Salven ble kjøpt inn av landslagslegen Fredrik Bendiksen på apoteket i Livigno.

<strong>HØRING:</strong> Therese Johaug på vei inn til CAS-høring i Lausanne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagblader
HØRING: Therese Johaug på vei inn til CAS-høring i Lausanne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagblader Vis mer

Bendiksen skal ha garantert Johaug at hun kunne bruke salven uten å få problemer med dopingkontrollene, men hadde ikke sjekket salven.

Det gjorde ikke Johaug heller, og dermed testet hun positivt da Antidoping Norge testet henne utenfor konkurranse i Oslo senere den måneden.

Bendiksen har tatt på seg all skyld i saken, og gikk samtidig av som landslagslege da den positive prøven ble kjent i oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer