Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug skjelver foran verdenscupavslutningen: - Ingvild stor favoritt til å vinne i Canada

Må plukke poeng i Falun og Lahti for å holde unna.

Therese Johaug merker presset fra Ingvild Flugstad Østberg. Nå skal fem renn i Sverige og Finland gi henne en buffer før Canada-turen.

- Jeg vet det kan bli veldig «tight» med poengene framover, sier Johaug som kommer til å gå sprinten i Lahti neste helg.

Lørdag og søndag venter to konkurranser i Falun på henne og Østberg.

- Ingvild er en stor favoritt til å vinne Touren i Canada vil jeg si. Der er det tre sprintrenn og mange poeng som skal deles ut, men jeg skal være med å kjempe.

Johaug er kjempefavoritt til å vinne dobbelt i Falun lørdag og søndag.

Vanvittig - Jeg har trent mye med Ingvild i sommer og høst og sett at hun har tatt vanvittige steg. Hun plukker poeng på sprint og går fort på distanserenn. Det er veldig imponerende det hun har prestert hittil i år.

Johaug har vunnet så godt som alle distanserenn i vinter.

- Jeg har hatt en fantastisk sesong så langt og hadde en drøm om at den skulle bli slik før den startet, sier hun.

Før Falun-rennene skiller det 92 poeng mellom lederen Johaug og Østberg. Det skal deles ut ytterligere 250 i sprintkonkurranser framover. Det mener en del eksperter vil avgjøre i favør av Østberg.

I så fall kommer hun inn i en liten gruppe av norske sammenlagtvinnere: Berit Aunli, Anette Bøe, Bente Skari (Martinsen), Marit Bjørgen og Johaug har klart det før.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram