Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug skrapet seg opp. Fikk seg en støkk da hun så dette såret

I fjor brakk Therese Johaug (27) hånda to ganger. På Sognefjellet falt hun igjen.

FALT IGJEN: Therese Johaug skrapet seg skikkelig opp da hun falt på Sognefjellet, men unngikk alvorlige skader i motsetning til i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FALT IGJEN: Therese Johaug skrapet seg skikkelig opp da hun falt på Sognefjellet, men unngikk alvorlige skader i motsetning til i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): I juli i fjor falt Therese Johaug under en løpetur i Seiser Alm og brakk hånda. Dernest ventet ti dager med alternativ trening for 27-åringen.

I Livigno i september skjedde det igjen. Hun falt og tok seg imot med den andre hånda. Røntgenbildene viste et nytt brudd for Johaug, og nye dager med alternativ trening ventet.

Likevel var langrennsesset fra Dalsbygda i sitt livs form gjennom hele vinteren, triumferte i alle de store rennene og var sesongens ubestridte verdensener. I de bratteste motbakkene gikk hun til og med raskere enn flere av herrene.

Drømmesesongen til tross: Johaug vil selvsagt unngå nye brudd og treningsavbrudd i denne sesongen. I år er hovedkonkurrenten Marit Bjørgen tilbake, selv om hun har hatt en trøblete sesonginnledning.

Det er ikke ideelt for Bjørgen. Og for Johaug gikk det nesten galt igjen.

- Ikke farlig Under en treningsøkt på Sognefjellet forrige uke, fikk hun seg en støkk da hun falt på ny. Johaug skrapet seg skikkelig opp. Blant annet gikk det hardt utover hofta, som bildet øverst i saken viser.

Da Dagbladet møtte Johaug i Holmenkollen, viste hun også fram skrubbsår langs armen og albuen. Samtidig beroliger hun sine fans: Denne gang slapp hun med skrekken.

- Jeg har fått noen skrubbsår her og der, men det er ikke farlig. Jeg har ikke noen smerter, og det går veldig bra. Men man får seg en liten støkk i øyeblikket det skjer. Heldigvis gikk det bra, men jeg må prøve å unngå nye fall framover. Jeg vil ikke gå på trynet flere ganger, forteller Johaug til Dagbladet og smiler.

- Samtidig er det helt vanlig at sånt skjer inne imellom. Litt skrubbsår må man regne med i blant, mener hun.

TRENER MINDRE: Marit Bjørgen har ikke de samme treningdosene som Therese Johaug lenger. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
TRENER MINDRE: Marit Bjørgen har ikke de samme treningdosene som Therese Johaug lenger. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Johaug har kommet godt i gang med sesongoppkjøringen og trener mer enn Marit Bjørgen. Det bekrefter sistnevnte.

- Ja, det er naturlig. Therese har ikke barn og har mindre å ta hensyn til. Derfor må jeg trene smartere og bedre når jeg først trener, sier Bjørgen til Dagbladet.

Rognes-jenta kuttet treningsdosene også i 2014/15-sesongen uten at det gikk utover prestasjonene. Kuttet var imidlertid minimalt, for den gang fortalte Bjørgen til Dagbladet at hun hadde trent 85 timer i mai, 103 treningstimer i juni og 93 i juli.

Bjørgens uvante problem Dette blir redusert i sommer. Tidenes mestvinnende kvinnelige langrennsløper har nesten aldri hatt skadeproblemer tidligere i karrieren, men har havnet i en ond sirkel etter comebacket.

- Ja, dette er en ny erfaring for meg. Jeg har nesten ikke hatt skader tidligere i karrieren, bekrefter Bjørgen.

I KONKURRANSE: Selv om Therese Johaug skrapet seg opp på Sognefjellet, var hun tilbake i konkurranse i Holmenkollen i helga. Her skriver hun noen autografer før rennstart. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
I KONKURRANSE: Selv om Therese Johaug skrapet seg opp på Sognefjellet, var hun tilbake i konkurranse i Holmenkollen i helga. Her skriver hun noen autografer før rennstart. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan ikke trene helt normalt og må sykle og svømme en del framover. Det er løpingen som er verst. Jeg har ikke løpt for mye, men kroppen endrer seg jo gjennom et svangerskap, forteller langrennsdronningen videre.

- Når får vi seg deg i konkurranse igjen?

- Det tør jeg ikke å si nå. Jeg har meldt forfall to ganger, så jeg vil unngå at det skjer igjen. Derfor tør jeg rett og slett ikke å si når jeg gjør comeback. Forhåpentligvis blir det i et rulleskirenn i august, men jeg lover ingenting. Vi får se, sier tidenes mestvinnende kvinnelig vinterolympier og smiler.

Optimist Johaug var ikke i sin beste form under Oslo Skishow og endte til slutt på 5. plass i jaktstarten bak vinner Ragnhild Haga, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla og Kathrine Harsem.

Hun er imidlertid ikke bekymret over at hun endte sist i gruppa etter å ha dratt feltet gjennom store deler av løpet.

SLÅTT: Therese Johaug havnet utenfor pallen under Oslo Skishow i Holmenkollen lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SLÅTT: Therese Johaug havnet utenfor pallen under Oslo Skishow i Holmenkollen lørdag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Et så hardt underlag som asfalten de går på i rulleski, favoriserer på ingen måte Johaug. Det gjør heller ikke den slake løypa. Til vinteren blir forutsetningene langt bedre for 27-åringen.

- Det er ikke noen overraskelse at jeg ble slått her. Jeg visste at det kunne bli sånn. Når det er rulleski, man går i front og bakkene ikke er lange nok, blir det vanskelig. Men jeg er veldig fornøyd og følte at jeg fikk jobbe med det jeg ville, sier Johaug.

Hun gledet seg over Hagas overraskende seier.

- Ja, det var moro. Ragnhild er en løper for framtida. Det viser hvor god bredden er i Norge, mener Johaug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!