Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug i CAS:

Johaug slår tilbake mot spekulasjonene: - Jeg skal stå øverst på pallen igjen

Hun må vente noen uker på det endelige svaret, men langrennsløperen fortsetter karrieren selv om OL-glipper.

GIR IKKE OPP: Therese Johaug fortsetter karrieren som langrennsløper selv om OL i februar ryker.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
GIR IKKE OPP: Therese Johaug fortsetter karrieren som langrennsløper selv om OL i februar ryker.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAUSANNE (Dagbladet): Therese Johaug (28) virket både positiv og litt preget etter høringen i CAS. Hun følte hun fikk gjort alt hun kunne - og nå er det opp til CAS om dopingdommen på 13 måneder blir stående, reduseres eller i verste fall forlenges.

- Nå er det over for min del. Nå får ikke jeg gjort mer, sier Johaug til Dagbladet.

Det var Det internasjonale skiforbundet (FIS) som anket dommen på 13 måneders som Domsutvalget i Norges Idrettsforbund kom fram til. Derfor er saken nå havnet i CAS.

Og FIS ønsker en straff som betyr at OL i februar i fjor ryker.

FERDIG: Therese Johaug forlater  høringen.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
FERDIG: Therese Johaug forlater høringen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Fortsetter uansett

OL i Pyeongchang har lenge vært det store målet til Johaug og mange har undret på om karrieren til skiløperen er avhengig av å rekke OL for å ha motivasjon til å fortsette.

Den ballen legger 28-åringen død.

- Jeg fortsetter uansett hva som skjer. Jeg føler jeg ikke har gjort noe feil. Jeg drømmer om å stå øverst på pallen igjen, sier Johaug.

- Nå må jeg bare vente på en dom, så får jeg noe å forholde meg til. Jeg veit jo ikke helt hva framtida bringer. Bare dommen kommer, så kan jeg fokusere på idretten, sier Johaug.

Blir dommen på 13 måneder stående, kan Johaug være tilbake i verdenscupen i november. Dersom den blir utvidet til 15 måneder eller mer, står OL virkelig i fare.

Matthieu Reeb, generalsekretær i Idrettens voldgiftsrett (CAS), forteller til norsk presse at det er vanskelig å si når CAS' endelige dom mot Johaug faller, men han sier at det normalt tar rundt seks uker før dommen foreligger i en skriftlig versjon.

HØRING: Therese Johaug snakker etter CAS-høringen i Lausanne. Nå venter hun på den endelige dommen. Video: Hans A. Vedlog Vis mer

Ferie

Men Johaug kan allerede få beskjeden om dommen allerede etter et par uker.

- Nå skal jeg hjem til Oslo. Først skal jeg ha litt ferie, så skal jeg gå litt på ski på Sognefjellet. Jeg vil også tilbringe tid med familie og venner, sier langrennsløperen.

Ifølge rapportene skal også Johaug ha vist god treningsform i det siste. Testresultatene viser at hun er i rute mot comebacket.

- Jeg er i god form og har trent godt gjennom vinteren til tross for mye som har skjedd. Jeg har gjort så godt jeg kan og har trent som normalt. Jeg skal gjøre alt for å komme tilbake og for å vinne skirenn igjen, sier Johaug.

Therese Johaug var inne på CAS-hovedkvarteret fra rundt klokka 9 til klokka 16. Dette var ved Chateau de Bethusy som ligger tilbaketrukket i Avenue de Beamont i Lausanne.

- Jeg opplevde dette som forventet. Det var rettsforhandlinger som vi er vant til andre steder. Det var ingen nye forhold, sier Johaugs advokat Christian B. Hjort til Dagbladet.

- Det er umulig å si noe om hva slags følelse vi reiser hjem med. Det var god tone i forhandlingene, men det trenger ikke å bety noe. Vi er glade for at dette er ferdig, sier Hjort.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!