Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug slått ut i kvartfinalen

- Det er vanvittig surt når jeg er så nær en semi.

(Dagbladet): Therese Johaug ble slått ut i kvartfinalen i dagens sprint i fri teknikk for kvinner. På oppløpet så det ut til at Johaug skulle ta andreplassen, men Nika Razinger klarte såvidt å sette tåa foran på målstreken. 

Johaug kom tregt i gang, men kjempet seg til en god posisjon før målgang. 

- Jeg var seig som sirup og klarte ikke å komme meg ut fra startblokka. Det er vanvittig surt når jeg er så nære en semi, sier Johaug til NRK etter rennet, og framhever at hun er positiv før morgendagens renn. 

Dermed mister Johaug muligheten til ta med seg ekstra bonuspoeng fra dagens sprint. Vinneren tar med seg 60 poeng videre inn i Touren. 

Weng ute Av de øvrige norske utøvere har også Ragnhild Haga og Heidi Weng røket ut. 

- Jeg har røket ut før, og kommet på pallen. Men det var surt, sier Weng til NRK etter rennet. 

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle komme videre fra en prolog i dag, så sånn sett er jeg fornøyd, følger Weng opp. 

Dermed er det Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Astrid Urenholdt Jacobsen som er med og kjemper om seieren. 

Østberg overbeviste igjen Ingvild Flugstad Østberg overbeviste stort i dagens prolog, og utklasset de andre utøverne da startskuddet i Tour de Ski gikk tidligere i dag. Hun vant også første heat, foran Leurien van der Graaff. 

Det svenske sprinttalentet Stina Nilsson slapp med skrekken, da det lenge så ut til at hun ikke skulle klare å kvalifisere seg. Hadde hun gått en hundredel saktere ville hun ikke kommet videre fra prologen. 

Nilsson overbeviste heller ikke i kvartfinalen, og kom videre som lucky loser.

Også sammenlagtfavoritt Charlotte Kalla ble slått ut i kvartfinalen i dagens sprint, i samme heat som Astrid Urenholdt Jacobsen kom seg videre fra.

Dagbladet oppdaterer saken 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media