ET NUMMER FOR LITEN: Differansen mellom Therese Johaug ble voldsom i Fonna opp, som er det første løpet i Toppidrettsveka som går av stabelen denne helga.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ET NUMMER FOR LITEN: Differansen mellom Therese Johaug ble voldsom i Fonna opp, som er det første løpet i Toppidrettsveka som går av stabelen denne helga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Johaug slo Petter Northug med over ni minutter i motbakkeløp

5,3 kilometer langt.

(Dagbladet): I morges startet Toppidrettsveka med motbakkeløpet Fonna opp. Det 5,3 kilometer lange motbakkeløpet er knallhardt, med 652,5 meters stigning fra Nordlandet grendehus til toppen av Fonna.

Løpet arrangeres som fellesstart, og resultatene er kanskje overraskende for veldig mange.

Ikke at Therese Johaug ble beste dame opp til Fonna. Heller ikke at hun hadde 10. beste tid totalt. Men at differansen ned til flere av de store mannlige profilene er så stor.

Johaug slo blant annet Petter Northug med godt over ni minutter på den halve mila i oppoverbakken. Thereses tid er 31.18,8, mens Northug klokket inn på en 81. plass blant gutta på 40.37,4, viser livetimingen på Toppidrettsvekas nettsider.

Northug ble forøvrig slått av tjue jenter opp til Fonna.

Didrik Tønseth vant herreklassen på 28.53,5, foran Martin Johansson fra Sverige og amerikanske Noah Hoffman.

Blant damene ble Heidi Weng toer, 1.38 bak Johaug, med den amerikanske klatrespesialisten Liz Stephen på tredjeplass.

Men det var ikke bare Petter som sleit med Thereses tempo. Johaug var selvfølgelig overlegen blant damene, men profiler som Anders Gløersen, Mauricwe Manificat og Devon Kershaw måtte alle se seg slått av fjellgeita fra Dalsbygda.

Og en mann som Calle Halfvarsson var over minuttet bak Therese (Nummer 25 blant gutta).

Toppidrettsveka fortsetter med rulleskisprint i Aure i ettermiddag, og avsluttes med 15-kilometer jaktstart i Trondheim sentrum søndag.