Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug slo til - supercomeback av Østberg

Therese Johaug tok en ny suveren seier i sitt første Tour de Ski-renn på fire sesonger. Ingvild Flugstad Østberg imponerte i sitt comeback.

STAKK : Therese Johaug gjorde kort prosess med resten av feltet. Bare Heidi Weng prøvde å henge med. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STAKK : Therese Johaug gjorde kort prosess med resten av feltet. Bare Heidi Weng prøvde å henge med. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Før start fortalte Therese Johaug at hun ønsket å disponere kreftene rett med tanke på de gjenstående seks etappene av touren.

Slik så det ikke ut der hun jaget fra konkurrentene allerede fra start og økte gradvis gjennom hele løpet til konkurrentene.

Dermed kunne hun sprinte inn til sin første av trolig mange etappeseire i årets Tour. Differansen ble til slutt ikke like stor som det kunne virke som, etter en sterk avslutning av løperne bak Johaug.

- Det var veldig, veldig moro. Jeg var overraska, jeg hadde sett for meg en spurt i denne løypa. Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg gikk, jeg lyktes godt med taktikken og klarte å holde igjen på førsterunden, sier Johaug til TV 2.

Heidi Weng spurtet inn til andreplass, bare 12 sekunder bak, mens Ebba Andersson slo Ingvild Flugstad Østberg i kampen om den siste pallplassen.

Imponerte i comebacket

Ingvild Flugstad Østberg gikk sitt aller første skiløp for sesongen, etter at startnekten ble hevet av det norske legeteamet før touren. Østberg fikk en flott retur til verdenscupen.

Østberg hadde startnummer 26 og startet bak i køa, men sammen med Ebba Andersson gikk hun seg fint inn i løpet og i siste halvdel av løpet dro hun mye i tet på gruppa bak Johaug.

Johaug sier det var flott å ha venninna tilbake.

- Det var utrolig moro, jeg visste hun var i god form og er ikke overrasket over det. Jeg er skikkelig glad på hennes vegne og at det var godt å ha henne tilbake, sier Johaug til TV 2.

Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk et godt åpningsrenn i Lenzerheide til en femteplass, 24 sekunder bak.

Bak der kom ytterligere to strålende løp av yngre norske løpere. Tiril Udnes Weng og Magni Smedås gjorde bortimot karrierebeste der de kjempet om plasseringer topp-10.

Udnes Weng knappet sjuendeplasse i spurte med svenske Moa Lundgren og Charlotte Kalla, mens Smedås til slutt ble nummer 14.

Stakk tidlig

Det var Therese Johaug som dro i front og Heidi Weng som virket sterkest av kvinnene bak og enklest fulgte Johaug i starten. I en slak løype med liten tøffe motbakker, samlet det seg ofte i bunn av utforkjøringene.

Andre gang opp den ene virkelige bakken i løypa stakk Johaug for godt, og bare Heidi Weng gjort de et virkelig forsøk på å henge med.

Bak den suverene lederen dannet det seg en gruppe på fem utøvere.Ebba Andersson, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Natalija Neprjajeva kjempet om de andre pallplassene og etterhvert ble det for tøft for Neprjajeva.

Dermed sto pallkampen om de to siste plassene mellom tre norske kvinner og Ebba Andersson.