Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug slo tilbake: Rykket fra Østberg

- Et virkelig tøft løp.

VANT: Therese Johaug vant femte etappe av Tour de Ski. 
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANT: Therese Johaug vant femte etappe av Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OSLO/OBERSTDORF (Dagbladet): For tre dager siden overrasket Ingvild Flugstad Østberg med å rykke fra Therese Johaug under den andre etappen av Tour de Ski og vinne femkilometeren.

Etter gårsdagens sprint var Johaug derfor ute etter å slå tilbake mot sammenlagtlederen under dagens ti kilometer i klassisk med fellestart. I den aller siste bakken satte hun også inn et rykk så kraftig at Flugstad Østberg ikke klarte å holde følge. Det gjorde at Johaug til slutt var 9,9 sekunder foran lagvenninnen som tok andreplassen, og dermed beholder ledelsen i sammendraget.

- Det var et virkelig tøft løp i dag. Jeg og Ingvild gikk sammen hele tiden og hjalp hverandre. Det var et rettferdig løp, hvor jeg visste at jeg måtte avgjøre på den siste runden. Ingvild var sterk, men jeg klarte å rykke i den siste bakken. Det er skikkelig godt å stå øverst på pallen igjen, sier Johaug i et intervju vist på NRK.

Fremdeles favoritt Allerede etter én av de fem to kilometer lange rundene dannet det seg en tettrio bestående av Johaug, Flugstad Østberg og Heidi Weng. Gruppa bak, med Charlotte Kalla i spissen, var ikke i nærheten av å følge tempoet til de norske tetjentene.

Det gjorde at avstanden økte hurtig. Sekundene ble raskt mange. Etter fem kilometer satte Johaug og Flugstad Østberg opp tempoet ytterligere da førstnevnte sikret seg tre innlagte bonussekunder, noe som gjorde at Weng ble hengende bak.

- Forspranget mitt blir mindre og mindre da, men jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle kjempe om den trøya. Jeg har en god følelse i kroppen fremdeles. Kroppen kjennes veldig bra, sier Flugstad Østberg til NRK, som fortsatt leder Tour de Ski sammenlagt med 12,2 sekunder.

Ny svenskeflause Med Weng på tredjeplassen ble det nok en bunnsolid dag for de norske jentene. Langt dårligere gikk det for de svenske.

Akkurat som i går falt Charlotte Kalla også under dagens løp. På det uheldige tidspunktet var hun imidlertid for lengst sjanseløs på en pallplass, men det svenske esset var naturligvis skuffet etter målgang.

- Justyna Kowalczyk falt i svingen. Jeg bestemte meg for å gå på yttersiden, men det var ikke plass. Jeg forsøkte bare å kravle meg opp derfra å fortsette, men de norske jentene viste at de var sterke allerede før det.

- Hvordan ser du for deg de neste rennene i Tour de Ski?

- Det gjelder å glemme dette her. Jeg må forsøke å få med meg en god følelse fra denne touren. Det blir målet mitt, sier en skuffet Kalla.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media