Johaug snublet opp på seierspallen: - Jeg var nervøs

Hadde aldri trodd hun skulle vinne.

FALUN (Dagbladet): Therese Johaug smilte fra øre til øre da hun ble presentert som gullvinner på medaljeseremonien i sentrum av Falun i kveld. Foran tusenvis av nordmenn og svensker skulle hun hoppe opp på seierspallen, men snublet idet alt lyset var rettet mot henne.

- Det var av lutter glede. Jeg var litt nervøs, ler Johaug da hun får spørsmål om hva som skjedde etterpå.

Om nervene kom fordi hun endelig skulle få beviset på at sesongens store mål var nådd, eller om det var de mange som sto der og klappet for henne, er uvisst, men at stemningen i Falun er sesongens så langt aller beste er hun ikke i tvil om.

BARE LITT NERVØS: Johaug hadde problemer med å komme seg opp på det øverste trinnet på pallen. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OG LITT MER TRØBBEL: De høye hælene hjalp ikke på balansen da hun først mistet den.Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PÅ VEI MOT NOE STORT: Det tok ikke mange sekundene før Therese gjenvant både fatning og balanse. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MOTTAR HYLLESTEN: Og endelig kunne Therese Johaug motta folkehavets hyllest som verdensmester. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Det er nesten så det bringer minnene fire år tilbake til eventyrmesterskapet i Holmenkollen og folkehavet på Universitetsplassen i Oslo da medaljene ble delt ut der.

- Stemninga her er jo helt fantastisk. Det kan jo ikke sammenlignes med Kollen, men det er tett opp mot og vanvittig mye folk som står på plassen her. Man ser virkelig hva langrenn, ski og vinteridrett betyr for både svensker og nordmenn, sier Johaug.

- Jeg hadde et mål om at jeg skulle klare å ta et individuelt gull, men at jeg skulle klare det i dag, det hadde jeg ikke trodd. Men dessto bedre er det.

Og folk setter pris på at hun lyktes. I timene etter seieren har hun rukket å spise brunostskivene sine og sjekket både mail og sms.

- Jeg har fått utrolig mange hilsener på telefon og mail og alt mulig. Det gleder meg hvert eneste ord, jeg setter stor pris på det, smiler hun og forsvinner ut i den falunske VM-natten.

• I morgen er det sprintstafetter i VM fra klokka 12.30. Johaugs neste løp er tirsdag, da går hun 10 kilometer fristil med individuell start. Hun er en av gullfavorittene der også.