Johaug-stikk:
- Noe å skylde på

Frida Karlsson (22) tok en ny skalp i duellen mot Therese Johaug (33). Etterpå kom hun med et stikk til den norske skidronninga.

DUELL: Frida Karlsson og Therese Johaug etter lørdagens renn. Foto: Bjørn Langsem
DUELL: Frida Karlsson og Therese Johaug etter lørdagens renn. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): De tre første distanserennene i verdenscupen for kvinner har handlet om to ting: Therese Johaug og Frida Karlsson.

Lørdag gikk den svenske 22-åringen seirende ut av sekunddramaet som varte fra start til slutt. Hun var tre tideler foran Johaug.

Totalt leder hun også 2-1 i årets sesong.

SMIL: Therese Johaug og Frida Karlsson utveksler noen ord etter rennet. Foto: Bjørn Langsem
SMIL: Therese Johaug og Frida Karlsson utveksler noen ord etter rennet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Karlssons stikk

Etter lørdagens renn passet Frida Karlsson også på å sende et stikk i retning Norge.

Først litt bakgrunn: Tatjana Sorina gikk på bakskiene til den norske superstjerna i store deler av 10 kilometeren. Russeren hadde tråkket på stavene til Johaug gjentatte ganger, noe Ole Morten Iversen mener kostet minst tre tideler. Johaug selv var opptatt av å få fram at hun ikke ville skylde på stavtråkkingen.

- Nei, det hadde ikke noe å si for resultat, men det er ikke ideelt å ha noen som går på stavene dine hele tida, sier Johaug til Dagbladet.

FLAU: Frida Karlsson var ikke veldig fornøyd med det hun fikk øye på i målområdet etter seieren over Therese Johaug. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Overfor Expressen ler Karlsson når hun får høre hva Iversen og Johaug sier:

- Ingen får vel et helt feilfritt løp? Det er alltid noe som skjer, sier hun.

Når Expressen ymter frampå at det kanskje er en bortforklaring, nøler ikke Karlsson med å helle litt mer bensin på bålet:

- Det kan det være. Det er jo deilig å ha noe å skylde på.

IRRITERT: En tydelig irritert Therese Johaug måtte si fra til Tatiana Sorina underveis i rennet på Lillehammer. Video: Løkås / Særsland / NRK. Vis mer

Neste duell

Både Karlsson selv og Johaug beskriver forholdet mellom de to som godt, men det er ingen tvil om at begge to også har et vanvittig konkurranseinstinkt. De er også gode til å «spille spillet».

Søndag møtes de to muligens igjen til duell i stafett. Hvis ikke er neste duell i Davos neste helg. Da venter en ny 10 kilometer fristil.

Karlsson var veldig fornøyd etter lørdagens duell:

- Det var hardt, men det var en morsom fight. Jeg er virkelig fornøyd i dag. Jeg følger planen. Det er tøft, men jeg drar det lengste strået, sier Karlsson til Dagbladet.

STORSKJERM: Frida Karlsson liker ikke sin egen stemme, Simen Hegstad Krüger står bak en bragd helt uten sidestykke, og William Poromaa tilbys en hjelpende hånd av Johannes Høsflot Klæbo. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Johaug følger opp:

- Det var en tett duell med Frida. Du kan nesten kalle det dødt løp. Først var jeg foran. Så bak. Så foran igjen. Frida var hakket bedre i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer