Johaug stjal showet da Bjørgen tok tilbake ledertrøya

Firedobbelt (!) norsk i Lahtis.

I SÆRKLASSE: Therese Johaug (midten) viste samme storform som da hun vant VM-gull på tremila i Holmenkollen for temmelig nøyaktig ett år siden da hun vant i utklassingsstil i Lahtis. Som om ikke det var nok ble Marit Bjørgen nummer to og tok tilbake den gule ledertrøya, Heidi Weng (t.h.) nummer tre og Kristin Størmer Steira fire.Foto: SCANPIX/EPA/PEKKA SIPOLA FINLAND OUT
I SÆRKLASSE: Therese Johaug (midten) viste samme storform som da hun vant VM-gull på tremila i Holmenkollen for temmelig nøyaktig ett år siden da hun vant i utklassingsstil i Lahtis. Som om ikke det var nok ble Marit Bjørgen nummer to og tok tilbake den gule ledertrøya, Heidi Weng (t.h.) nummer tre og Kristin Størmer Steira fire.Foto: SCANPIX/EPA/PEKKA SIPOLA FINLAND OUTVis mer

(Dagbladet): Etter to ukers opphold, skulle duellen om sammenlagtseieren i verdenscupen mellom Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk gjenopptas i tradisjonsrike Lahtispelen.

Det var en duell Bjørgen gikk seirende ut av etter at Kowalczyk slet med dårlig glid og en kropp som ikke fungerte optimalt. Dessuten ødela et uhell like før skibyttet på 15 kilometeren på et tidspunkt da hun lå i ryggen på Johaug.

Dermed tok Rognes-jenta tilbake den gule ledertrøya i verdenscupen med 38 poengs margin til sin polske rival, men var likevel ikke i nærheten av å ta sin 52. verdenscupseier i karrieren.

Etterlengtet pause Til det var nemlig lagvenninne Therese Johaug altfor suveren. Konkurransepausen og høydeoppholdet i Italia hadde gjort henne godt.

Temmelig nøyaktig ett år etter det eventyrlige VM-gullet på tremila i Holmenkollen, viste 23-åringen den samme uimotståelige dagsformen da hun tok sin tredje verdenscupseier i utklassingsstil. Hun vant for øvrig også sin første seier i den finske skimetropolen forrige sesong.

- Jeg kjente at det hadde vært mange løp etter rennet i Szklarska Poreba i Polen for to uker siden (3.-plass). Da hadde det vært fem konkurransehelger på rad. Jeg var sliten. Derfor gjorde det veldig godt å komme ned til Seiser Alm for å slappe av og roe ned, sier Johaug til NTB etter lørdagens seier.

- Jeg fikk roet meg skikkelig ned, slappet av og spist godt. Jeg fikk koblet av, og da kom også overskuddet jeg trengte foran de tre siste verdenscuphelgene, fortsetter hun.

Full uttelling for Bjørgen På plassen bak fulgte Bjørgen, som hentet seg inn i skøyting etter å ha slitt seg igjennom klassiskdelen, mens Heidi Weng noterte karrierebeste og sin første pallplass i verdenscupen etter å ha spurtslått Kristin Størmer Steira, som på sin side gjorde sin beste konkurranse denne vinteren.

Kowalczyk fikk det tungt og ble hentet inn av flere løpere. Til slutt endte hun på en skuffende åttendeplass.

- Jeg fryktet det verste på klassiskdelen. Da var kroppen helt dau, men så løsnet det i skøytedelen og til slutt ble det full uttelling på meg, sier en fornøyd Bjørgen til NTB.

Samitidig takker hun lagvenninnene og støtteapparat for at hun igjen har overtaket i kampen om den store krystallkula.

- I dag må jeg takke teamet for en fantastisk jobb. Therese mørnet Kowalczyk skikkelig på klassiskbiten, og hun tok også den første bonusspurten. Og Heidi og Kristin hjalp meg slik at jeg kunne bli nummer tre i den første bonusspurten og to i den andre. I tillegg kom det mange imellom meg og Kowalczyk i mål. Dette ble noe helt annet enn jeg hadde fryktet, sier hun..

I morgen er det sprint i Lahtis.