Fluorforbudet utsettes:

Johaug støtter omstridt avgjørelse

I mai sa skipresident Erik Røste at Norge ikke ønsker en utsettelse av fluorforbudet. Nå er Therese Johaug klokkeklar på at det er riktig å utsette. Didrik Tønseth og Hans Christer Holund støtter også beslutningen.

STØTTER UTSETTELSE: Therese Johaug.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STØTTER UTSETTELSE: Therese Johaug. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av funnene i Dagbladets prisbelønnede reportasjeserie «Glidens pris» besluttet det internasjonale Skiforbundet (FIS) å innføre et forbud mot fluorsmurning i hele sporten med virkning fra sesongen 2020/21.

Fluor har vært vidundermiddelet i skisporten i over 30 år. Det siste halvåret har motstanden mot fluorforbudet eskalert, blant annet med hjelp av den finske FIS-lederen Martti Uusitalo, som samtidig er styreformann i smurningsfirmaet Vauthi.

Som omtalt i Dagbladet tidligere følte flere aktører seg overkjørt over at fluorforbudet kom så raskt, deriblant Rudolf Huber, den østerrikske sjefen for utstyrsprodusentenes forening (SRS).

- Seinest på høstmøte i FIS i oktober var det ingen diskusjon om noe fluorforbud. Alt om saken var et intervju med Vegard Ulvang som sa at fluor i framtida ville bli et større problem enn doping, sa Huber til Yle.

- Det eneste vi er trygge på, er at Norge ikke vil ha noen utsettelse, responderte skipresident Erik Røste til Dagbladet den gang.

Flourforbudet skulle egentlig tre i kraft denne sesongen, etter at det i fjor vinter ble klart at flour skulle forbys fra alle skiøvelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer