Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug tapte nye sekunder til Østberg: - Jeg vil ikke at hun skal ha noe mer enn hun har nå

Men er fortsatt rolig for sammenlagtseieren.

UVANT KOST: Therese Johaug ble nummer fem i dag, men har fortsatt grepet om sammenlagtseieren.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UVANT KOST: Therese Johaug ble nummer fem i dag, men har fortsatt grepet om sammenlagtseieren. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg økte ledelsen med 13 sekunder til Therese Johaug i sammendraget, og leder nå med 25 sekunder totalt i Tour de Ski. 

Akkurat det stresser ikke Therese Johaug i det hele tatt.

- Jeg kan ikke bruke krefter på å være stressa, jeg må bruke krefter på det jeg skal bruke dem til, og det er å gå fort i morgen, sier Johaug etter løpet i dag.

Utenfor pallen
Og det er til å forstå. Opp den siste alpinbakken er det nesten ingen som har vært nærmere Therese enn ett minutt de siste årene, så sammenlagtseieren har hun fortsatt under kontroll om alt går som normalt.

Det som derimot er mer overraskende, er at Johaug endte utenfor pallen på et distanserenn. Femteplass er ikke dagligdags kost for jenta som har knust all motstand på distanser tidligere denne sesongen.

- Det er en liten stund siden jeg var nummer fem på distanse, men det er jo veldig tett. Ni sekunder opp til førsteplass, og det er bare fem kilometer. Det er ikke en løype som er min favorittløype heller, men de andre var bedre enn meg i dag, rett og slett, så sånn er det i det gamet her, sier hun til Dagbladet.

- Du er ikke redd for at formkurven er nedadgående?

- Nei, jeg føler ikke det. Jeg har gått bra på de andre konkurransene nedi touren her, så jeg tror ikke det har noe med formen å gjøre i det hele tatt. Det handler om at jeg ikke helt hadde dagen i dag, og at de andre var bedre.

Vil ikke slippe Ingvild 
Og selv om hun normalt sett ville vært fornøyd om det var mindre enn ett minutt opp til Østberg før avslutningsetappen søndag, ser også hun at lagvenninna er i kalasform.

- Jeg har ikke peiling på hvor mye jeg kan ta henne igjen med opp den bakken, men jeg har ikke lyst til at hun skal ha noe særlig mer enn det hun har nå, sier hun.

- Jeg må på en måte bare gjøre min jobb, så får vi se.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media