MÅ VENTE: Therese Johaug må vente til tirsdag før hun får vite hvor lenge hun er utestengt. Her fotografert på et høydeopphold i Seiser Alm tidligere i dag. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
MÅ VENTE: Therese Johaug må vente til tirsdag før hun får vite hvor lenge hun er utestengt. Her fotografert på et høydeopphold i Seiser Alm tidligere i dag. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

CAS utsetter domsavsigelsen

Johaug til Dagbladet: - Jeg er lei meg, og føler det er på tide å få svar

En følelsesladd Therese Johaug møtte Dagbladet i Seiser Alm etter at hun fikk høre at resultatet av høringen i Idrettens voldgiftsrett (CAS) er utsatt til tirsdag.

SEISER ALM/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug er for tiden på treningsopphold i Italia med broren Karstein. Det var ventet at dommen fra CAS skulle komme innen fredag 18. august, men tidligere i dag ble det klart at resultatet av høringen er utsatt til tirsdag.

- Det er vanskelig å tolke hva det betyr, men det blir mye følelser. Jeg er lei meg, og føler det er på tide å få svar, sier Therese Johaug til Dagbladet.

OL eller ikke OL?

Dommen var i utgangspunktet ventet før sommeren, men de tre dommerne klarte ikke å nå fristen de selv hadde satt og ba om å få utsatt fristen til 18. august. Nå er den altså utsatt enda noen dager, frem til neste uke.

Tirsdag 22. august får vi vite hvor lenge Therese Johaug er utestengt, og om hun får med seg OL i Pyeongchang.

Hun rekker mesterskapet hvis hun blir utestengt i 15 måneder eller mindre.

- Hva skjer når du får en sånn beskjed?

- Jeg hadde sett frem til morgendagen ganske lenge. Det blir jo bare utsettelse på utsettelse. Jeg går rundt med telefonen på meg hele tiden og venter. Tirsdag håper jeg på en endelig beskjed, og at det ikke blir flere utsettelser, sier Johaug med en klump i halsen.

- Uansett hva som skjer på tirsdag, så skal du være skiløper i fremtiden?

- Ja, jeg skal fortsette med det, sier Johaug.

Testet positivt

Johaug testet positivt for clostebol etter å ha brukt leppesalven Trofodermin mot en solbrent leppe i september 2016. Salven ble kjøpt inn av landslagslegen Fredrik Bendiksen på apoteket i Livigno.

TRENER: Therese Johaug gikk på rulleski torsdag ettermiddag i Seiser Alm.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRENER: Therese Johaug gikk på rulleski torsdag ettermiddag i Seiser Alm. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Bendiksen skal ha garantert Johaug at hun kunne bruke salven uten å få problemer med dopingkontrollene, men hadde ikke sjekket salven.

Det gjorde ikke Johaug heller, og dermed testet hun positivt da Antidoping Norge testet henne utenfor konkurranse i Oslo senere den måneden.

Bendiksen har tatt på seg all skyld i saken, og gikk samtidig av som landslagslege da den positive prøven ble kjent i oktober.