VINNEREN: Therese Johaug utklasset konkurrentene, og vant Lysebotn opp. Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
VINNEREN: Therese Johaug utklasset konkurrentene, og vant Lysebotn opp. Foto: Thomas Rasmus skaug / DagbladetVis mer

Johaug totalt overlegen i Lysebotn opp - knuste konkurrentene

Heidi Weng var nærmest langrennsdronninga.

Therese Johaug var nesten to minutter foran hardeste konkurrent i Lysebotn opp torsdag. I herreklassen gikk finske Matti Heikkinen til topps.

Johaug slo til fra start og fullførte på 33.03 minutter. Heidi Weng som kom nærmest var 1.55 minutt bak. Det er ren utklassing. Weng på sin side var 1.44 minutt foran tyske Nicole Fessel som tok tredjeplassen.

I herreklassen vant finske Heikkinen foran skiskytter Tarjei Bø. Petter Northug havnet langt bak de beste, skriver NRK.

Tøff økt

Det ble aldri noen spenning om hvem som skulle ta de første plassene i kvinnenes rulleskirenn. De beste kom til toppen en og en. Mellom Fessel på tredje- og Martine Ek Hagen på fjerdeplass skilte det 16 sekunder, og fra Johaug til Hagen skilte det så mye som 3.57 minutter.

– Det var en brutal hardøkt for kropp og hode, sa Johaug til VG etter kraftprøven på 7,5 kilometer opp den heftige fjellsiden i Rogaland.

– Jeg har konsentrert meg med å jobbe mye med det tekniske i sommer og gå taktomslag over bakketopper, sa 28-åringen, som har vunnet begge gangene hun har gått Lysebotn opp.

Ingvild Flugstad Østberg som hadde stor suksess i fjor, endte på niendeplass og ble fragått med over fem minutter av Therese Johaug.

Totalt var det 66 av de 79 startende jentene som kom til topps i rennet torsdag.

(NTB)