Johaug ut mot bakteriehysteri

Mange toppidrettsutøvere er livredde for bakterier og å bli syk. Det er ikke Therese Johaug, som tror hennes mangel på bakterifrykt er en viktig årsak til at hun svært sjelden er syk.

SJEKKETRIKS?: Lillebroren til langrennsstjerna Therese Johaug har et helt unikt talent. Programleder: Øyvind Godø. Video/klipp: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vårforkjølelsene rammer mange og er vanskelige å bli kvitt.

For en toppidrettsutøver er alle sykdomsavbrekk kritiske. Det er ensbetydende med tapt trening og grunnlag. Jo nærmere sesong sykdommen kommer, jo verre.

En sykdomsperiode på feil tidspunkt i sesongen kan spolere alt. Bare spør Astrid Uhrenholdt Jacobsen i lys av sykdommen hun pådro seg rett før OL i Pyeongchang, eller Martin Johnsrud Sundby i flere tidligere mesterskap.

Samtidig har vi utøvere som omtrent aldri blir syke, noe som utvilsomt er et stort konkurransefortrinn. Én av dem som skiller seg positivt ut i så måte, er Therese Johaug. Verdenseneren er så å si aldri syk.

Spørsmålet er da: Hva skyldes det?

Til Dagbladet sier Johaug at hun tror det er sammensatt. Det er en kombinasjon av gode gener, immunforsvar, oppvekst og tilnærming i hverdagen.

- Er ikke hysterisk og redd

Nå tar langrennsdronninga et lite oppgjør med bakteriehysteriet.

- Jeg er ikke hysterisk og er ikke redd for å møte andre mennesker og ta dem i hånda. Jeg går ikke rundt og tenker på frykten for å bli syk. Jeg er ikke redd for å møte folk som kan overføre bakterier, sier Therese Johaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer