Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug utklasset konkurrentene: - En mer overlegen seier har vi knapt sett

Slo tilbake mot kritikerne.

SUVEREN: Therese Johaug utklasset konkurrentene.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SUVEREN: Therese Johaug utklasset konkurrentene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Therese Johaug har vært ukas desidert mest omtalte langrennsløper, men for en gangs skyld ikke på en positiv måte etter at stroppebløffen hennes ble avslørt tirsdag.

Derfor testet 27-åringen stropper på spreng i går og også tidligere i uka. I dag viste den nye langrennsdronninga - med Bjørn Dæhlie-stropper - at hun ikke har latt seg knekke av utstyrskritikken.

I kjent stil initierte Johaug et enormt tempo fra første stavtak og viste nok en gang at hun nå er verdens sterkeste kvinnelige langrennsløper.

- Jeg hadde helt råe ski, fikk gode tilbakemeldinger fra sekundantene og koste meg. I dag var det skikkelig artig å gå på ski, sier Johaug til NRK.

- Løypa her i Lillehammer passer meg som i hånd hanske med så mange tøffe bakker. Jeg var suveren i dag, men jeg vet at det svinger fort.

- Helt rått Johaug var mer suveren enn kanskje noensinne og vant med over 500 meter på Weng og Kalla.

- En mer overlegen seier har vi vel knapt sett. Det er helt rått, sier NRK-kommentator Jann Post.

Weng fikk revansje fra Kuusamo-tabben forrige helg og spurtslo Kalla i kampen om 2. plassen på imponerende vis - 1,29 minutter bak Johaug.

- Det er litt kjedelig at Therese skal være så overlegen, men jeg gjorde det i hvert fall litt spennende en stund, sier Weng.

Nicole Fessel ble nr. 4. Dernest fulgte Maiken Caspersen Falla, Petra Novakova og Kerttu Niskanen. Ingvild Flugstad Østberg og Kari Øyre Slind ble henholdsvis nr. 10 og 11, mens Ragnhild Haga ble nr. 13 og Astrid Uhrenholdt Jacobsen nr. 14.

Åpnet hardt Det tok ikke mange meterne før favorittrioen Johaug, Heidi Weng og Charlotte Kalla fikk en luke til konkurrentene. Trioen viste tidlig at de var i en særklasse.

Etter hvert begynte den svenske yndlingen å vise svakhetstegn. Kallas kroppspråk viste at det norske tempoet var i overkant høyt. Derfor måtte hun slippe den norske relativt tidlig.

Weng virket svært revansjesugen etter den utrolige tabben i Kuusamo, men da Johaug banket på i motbakkene, måtte også Weng slippe.

- Dette er ren utklassing, sa NRK-kommentator Jann Post.

- Eventyrlig tempo Etter seks kilometer ledet Johaug med 15 sekunder på Weng og 23 sekunder på Kalla. Etter skibytte økte Johaug tempoet ytterligere og parkerte alle sine konkurrenter fullstendig,

Etter ti kilometer var avstanden økt til hele 48 sekunder på Weng og ytterligere ti sekunder til Kalla.

- Johaug fortsetter i et eventyrlig tempo i front, sa Post.

Mens 27-åringen fra Dalsbygda gikk i ensom majestet i front, var det mer spenning bak henne da Kalla tok igjen Weng og ble med i kampen om 2. plassen.

1,29 minutter bak Johaug spurtet duoen om den nest gjeveste plasseringen. Weng kom sist inn på oppløpet, men imponerte stort da hun spurtslå det svenske skiesset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media