Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug utslått i prologen. Mister viktige poeng

Nesten-skandale for Stina Nilsson.

UTSLÅTT: Therese Johaug mistet kvartfinaleplassen i sprinten i Toblach.  Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP
UTSLÅTT: Therese Johaug mistet kvartfinaleplassen i sprinten i Toblach. Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP Vis mer

(Dagbladet): Verdenscupleder Therese Johaug er ingen sprinter, men har blitt stadig sterkere og hurtigere med årene og tatt jevnt og trutt med verdenscuppoeng også i sprinter.

Det har gjort henne til enda mer overlegen leder av verdenscupen, men i dag blir det ingen verdenscuppoeng for Johaug. 27-åringen fra Dalsbygda ble nemlig utslått i prologen i Toblach.

Johaug ble nr. 32 og var 57 hundredeler unna en plass i kvartfinalen. Det har likevel vært en god norsk så langt i Italia. Ingvild Flugstad Østberg vant prologen foran Maiken Caspersen Falla.

Flugstad Østberg er bare 152 poeng bak Johaug i verdenscupsammendraget og kan komme helt opp i ryggen til Johaug med en seier i dag. Det samme kan svenske Stina Nilsson som ligger bare 23 poeng bak Østeberg. Heidi Weng kan også nærme seg Johaug betraktelig i kampen om den gule trøya.

Weng ble nr. 16 i prologen og tok seg komfortabel videre. Også Mari Eide (14) og Kathrine Harsem (25) er klare for kvartfinalen, mens Johaug og Kari Vikhagen Gjeitnes, overraskende nok, er utslått.

Nilsson, som vant sprinten i Davos, havnet faktisk helt nede på 28. plass i prologen.

Krogh vant herrenes prolog De norske herrene gjorde jobben i sin sprintprolog i Toblach. Finn-Hågen Krogh var aller best, mens Petter Northug ble nr. 5.

Krogh slo finske Martti Jylhä med 1,20 sekund og britiske Andrew Young med 1,21.

Håvard Solås Taugbøl ble nr. seks. Dernest fulgte Ola Vigen Hattestad som nr. 8, Eirik Brandsdal nr. 10, Sondre Turvoll Fossli nr. 14, Martin Johnsrud Sundby nr. 19, Anders Gløersen nr. 21, Pål Golberg nr. 24 og Emil Iversen nr. 26.

Alle de ti norske gikk dermed videre til utslagsrundene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media