Johaug-utspill vekker oppsikt i Sverige

Frida Karlsson takker for Therese Johaugs tillitserklæring, mens Charlotte Kalla er usikker på hvordan hun skal tolke Johaugs fremsnakking av svenskene.

FÅR SVAR FRA SVERIGE: Frida Karlsson og Charlotte Kalla er usikre på hvordan de skal tolke Therese Johaugs forflytning av favorittstempelet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FÅR SVAR FRA SVERIGE: Frida Karlsson og Charlotte Kalla er usikre på hvordan de skal tolke Therese Johaugs forflytning av favorittstempelet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I et intervju med Dagbladet, publisert forrige uke, kom Therese Johaug (32) med utspillet som får svenskene til å undre:

Har Johaug begynt med et taktisk-verbalt spill?

Overfor Dagbladet snakket langrennsdronninga ned egen mulighet for ytterligere utvikling og løftet opp Frida Karlsson og Ebba Andersson.

- Typer som Frida og Ebba er i en alder hvor de tar store steg. De er unge og tar større steg enn meg som har passert 30 år. Jeg tar bare små steg år for år. Det er forskjell sånn sett, sa Johaug.

- Jeg har lyst til å kjempe om gull i VM. Det blir knallhard konkurranse. De svenske jentene blir tøffe. Nå må jeg legge litt press på Frida. I fjor fikk jeg kjeft fordi jeg var for snill og tok vare på dem. Derfor sier jeg nå: Frida vinner i Kuusamo, sa 32-åringen med et stort smil om munnen.

Kallas svar til Johaug

Det utspillet har de svenske langrennsstjernene fått med seg.

Charlotte Kalla (33) tror imidlertid ikke helt på sin mangeårige hovedrival.

- Jeg tenker at Therese alltid er Therese. Hun har et så høyt bunnivå, så jeg tror hun får ta på seg favorittstempelet også denne gang. Men Frida er sterk, sier Kalla til SVT.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer