Ski-VM i Oberstdorf:

Johaug vant mest og tjente mest

Therese Johaug ble alene om ta fire gull i ski-VM i Oberstdorf. Det åpnet også bonuskranene for henne.

VM-DRONNINGEN: Therese Johaug med medaljene hun har fått i løpet av VM på ski i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VM-DRONNINGEN: Therese Johaug med medaljene hun har fått i løpet av VM på ski i Oberstdorf, Tyskland. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Johaugs dominans gjorde henne til den best «betalte» utøveren i verdensmesterskapet med 513.536 kroner i premiepenger.

Hans Christer Holund (to gull og en bronse) toppet hos de norske herreløperne i langrenn med 295.472. Aleksandr Bolsjunov (350.224) var best etter fire medaljer.

SPORTSNYHETENE: Det ble svært dramatisk da Norge gikk inn til suveren sier på herrestaffeten i Lahti søndag. Foto: NRK Vis mer

Tyskeren Karl Geiger hadde et flott VM i hjembyen med to gull, ett sølv og en bronse. Det gjorde ham til best betalte hopper med 436.316 kroner. Robert Johansson dro inn 246.119 på to sølvmedaljer.

For Maren Lundby ble det 208.882 kroner inn på konto etter hele fire medaljer (ett gull, to sølv og en bronse).

Jarl Magnus Riiber reiste på sin side fra Oberstdorf med to gull og to sølv. Det ga ham 281.283 bonuskroner som beste kombinertmann. Gyda Westvold Hansen toppet blant kombijentene med ett gull og 37.700 kroner.

I tillegg til premiepengene fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) og arrangøren i Oberstdorf, har utøverne egne resultatbaserte bonuser fra sponsorer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer