Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug var forbannet. Nå avslører hun sin overraskende Tour-favoritt

Er storfavoritt i alles hoder, bortsett fra sitt eget.

FAVORITT: Therese Johaug er storfavoritten i Tour de Ski, men mener at Ingvild Flugstad Østberg er en minst like stor favoritt som henne selv.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FAVORITT: Therese Johaug er storfavoritten i Tour de Ski, men mener at Ingvild Flugstad Østberg er en minst like stor favoritt som henne selv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

OSLO/LENZERHEIDE (Dagbladet): I kontrast til mange store idrettstjerner på herresiden, er ikke langrennsjentene spesielt glade i å fremheve seg selv.

Da Heidi Weng dominerte fullstendig under Toppidrettsveka i august, snakket hun seg så mye ned at Therese Johaug ble lettere oppgitt.

- Nå må Heidi slutte å snakke ned seg selv. Den jenta er råsterk! Heidi kan ikke gjemme seg vekk, men må ta ekstra ansvar og tåle presset nå som Marit er vekke, sa Johaug til Dagbladet den gang.

Johaug fryktet Weng denne vinteren, men har likevel vært helt suveren i samtlige distanserenn.

Derfor er Johaug storfavoritt i årets Tour de Ski, ikke minst når det hele avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme, hvor Johaug bruker å være i en egen klasse.

- Ingvild er større favoritt enn meg Likevel ser ikke 27-åringen fra Dalsbygda på seg selv som den største favoritten i sammendraget.

- Jeg vil faktisk si at Ingvild er større sammenlagtfavoritt enn meg, med tanke på hvor god hun er både i sprint og på lengre distanser. Hun er i hvert fall en like stor favoritt som meg når hun tar så mange bonussekunder i sprinter, sier Johaug til Dagbladet.

Ingvild Flugstad Østberg, som ble nr. 3 på dagens sprint, er overhodet ikke enig med lagvenninnen.

- Therese er fortsatt den store favoritten så klart. Selv om jeg har fått en god start, vil dette endre seg fort. Therese er jo helt rå på distanse, sier Flugstad Østberg til Dagbladet.

FAVORITT:
Ingvild Flugstad Østberg ser ikke på seg selv som en pallkandidat i Tour de Ski-sammendrag, men blir sett på som den største favoritten av Therese Johaug.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FAVORITT: Ingvild Flugstad Østberg ser ikke på seg selv som en pallkandidat i Tour de Ski-sammendrag, men blir sett på som den største favoritten av Therese Johaug. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg får kjempe med de andre bak henne. Jeg har ikke sett på meg selv som en kandidat til pallen sammenlagt, men kommer aldri til å gi meg, fortsetter Gjøvik-jenta.

Johaug var forbannet etter målgang Flugstad Østberg har lenge vært en av verdens beste sprintere, men har i tillegg tatt store steg i distanselangrenn denne sesongen. I verdenscupen sammenlagt er Østberg under 100 poeng bak ledende Johaug og er for fullt med i kampen om den gule trøya.

I dag viste 25-åringen at formen fremdeles er god ved å utklasse samtlige i prologen. Men også Johaug viste gode takter i skøytesprinten og var bare noen centimetere fra å komme til semfinalen, noe som ville vært over forventning for klatredronninga.

Likevel var hun så nær avansement at hun var irritert etter målgang.

- Jeg må innrømme at jeg var litt forbannet i mål. Det var bittert. Men samtidig må jeg glede meg over fremgangen jeg viser i sprint. Det viser at formen er bra, noe som lover godt for resten av touren, forteller Johaug.

- Formen er god. Det lover bra nå jeg klarer å prege løpet i en sprint som i dag, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media