Johaug var forbannet. Nå avslører hun sin overraskende Tour-favoritt

Er storfavoritt i alles hoder, bortsett fra sitt eget.

FAVORITT: Therese Johaug er storfavoritten i Tour de Ski, men mener at Ingvild Flugstad Østberg er en minst like stor favoritt som henne selv.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FAVORITT: Therese Johaug er storfavoritten i Tour de Ski, men mener at Ingvild Flugstad Østberg er en minst like stor favoritt som henne selv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/LENZERHEIDE (Dagbladet): I kontrast til mange store idrettstjerner på herresiden, er ikke langrennsjentene spesielt glade i å fremheve seg selv.

Da Heidi Weng dominerte fullstendig under Toppidrettsveka i august, snakket hun seg så mye ned at Therese Johaug ble lettere oppgitt.

- Nå må Heidi slutte å snakke ned seg selv. Den jenta er råsterk! Heidi kan ikke gjemme seg vekk, men må ta ekstra ansvar og tåle presset nå som Marit er vekke, sa Johaug til Dagbladet den gang.

Johaug fryktet Weng denne vinteren, men har likevel vært helt suveren i samtlige distanserenn.

Derfor er Johaug storfavoritt i årets Tour de Ski, ikke minst når det hele avsluttes opp monsterbakken i Val di Fiemme, hvor Johaug bruker å være i en egen klasse.

- Ingvild er større favoritt enn meg Likevel ser ikke 27-åringen fra Dalsbygda på seg selv som den største favoritten i sammendraget.

- Jeg vil faktisk si at Ingvild er større sammenlagtfavoritt enn meg, med tanke på hvor god hun er både i sprint og på lengre distanser. Hun er i hvert fall en like stor favoritt som meg når hun tar så mange bonussekunder i sprinter, sier Johaug til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer