Sannheten bak Johaug-tallene

Johaug var nærmere gutta før

Therese Johaug ble rettmessig hyllet for sitt vanvittige tempo opp monsterbakken i Val di Fiemme i går, men har faktisk vært nærmere de beste herrene tidligere.

BEST IGJEN: Therese Johaug knuste all motstand opp Alpe Cermis-bakken, men var enda nærmere herrene i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST IGJEN: Therese Johaug knuste all motstand opp Alpe Cermis-bakken, men var enda nærmere herrene i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Therese Johaug gikk omtrent like raskt som Iivo Niskanen og Calle Halfvarsson opp selve monsterbakken i Val di Fiemme søndag og slo toppløpere som Maurice Manificat og Andrew Musgrave.

Likevel gikk Johaug relativt sett enda raskere sist gang hun herjet opp bakken i 2016 - sammenliknet med årets utgave. Det til tross for at 31-åringen gikk 15 sekunder med det norske flagget i 2016, mot elleve sekunder med flagget i går.

Maurice Manificat, som ble slått av Johaug i går, har tidligere hatt beste etappetid opp denne fryktede bakken. Dagbladet vet imidlertid at franskmannen ikke fungerer som han skal om dagen og at gårsdagens ydmykelse av Johaug ikke ville skjedd med en normalt fungerende kropp.

Manificat i nåværende tilstand var derfor ingen reell målestokk.

Dagbladet får dessuten opplyst fra den finske langrennseksperten Sami Jauhojärvi at Iivo Niskanens skuffende prestasjon opp monsterbakken i går først og fremst skyldtes krampeplager. Det samme sier Niskanen, som hadde ambisjoner om å vinne hele Tour de Ski, selv til finsk presse.

Trolig er Niskanens krampeplager et resultat av uvant belastning for mannen som har vært verdens beste klassiskløper i mange år. Finnen med OL-gull fra både Sotsji og Pyeongchang og VM-gull fra Lahti har aldri fullført Tour de Ski tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer