Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug varsler norsk lagtempo på tremila

Slik skal de knekke Kalla på avslutningsdistansen.

DISSE GÅR TREMILA: Heidi Weng, Therese Johaug, Marit Bjørgen and Kristin Størmer Steira skal forsøke å sikre norsk gull på OLs avslutningsdistanse for damene i langrennssporet.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
DISSE GÅR TREMILA: Heidi Weng, Therese Johaug, Marit Bjørgen and Kristin Størmer Steira skal forsøke å sikre norsk gull på OLs avslutningsdistanse for damene i langrennssporet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Det er bare to dager igjen av OL for de norske langrennsjentene, men det kribler allerede voldsomt i beina på de fire som skal ut og gå avslutningsdistansen på tre mil lørdag.

På fellesstarten i fri teknikk påstår både Therese Johaug, Marit Bjørgen, Heidi Weng og Kristin Størmer Steira at det er svenske Charlotte Kalla som er storfavoritt.

- Charlotte må nok bære det favorittstempelet på sine skuldre, sier Marit Bjørgen på et pressemøte i deltakerlandsbyen i morges.

- Hun har vist storform i hele år, og gikk utrolig fort på både stafetten og duathlonet, så det er ikke akkurat urettferdig å gi henne det favorittstempelet, sier Therese Johaug.

Lagtempo
Med det norske laget er som vanlig ekstremt sterkt, og det er også her nøkkelen til norsk suksess ligger. Therese Johaug varsler at det kan bli aktuelt å kjøre lagtempo i deler av løpet lørdag.

- Vi har et så sterkt lag, og alle vi fire har kapasitet til å være med å kjempe om medaljene, så vi kan jo jobbe litt sammen også. I de harde partiene av løypa kan vi dra nytte av hverandre, sier Johaug.

Om løpet utvikler seg normalt er Kalla ensom svenske i teten i brorparten av løpet. Men etter den enorme prestasjonen i stafetten, da Kalla tok igjen og spurtslo Finland og Tyskland om gullet, har Kalla dratt bort fra OL-landsbyen i et par dager for å få ro.

Det ble rett og slett for mye for henne.

Må ha dagen
Bjørgen tror den avgjørelsen var smart, men sier samtidig at det nå er så tett i toppen blant damene at det er ørsmå detaljer som skiller mellom medaljer og blomster lørdag.

- Det er den som har dagen sin på lørdag som vinner, sier Bjørgen.

Hele Norges coronakart