Johaug vil ikke gjøre som Zara Larsson

Den svenske stjerneartisten Zara Larsson har avsluttet samarbeidet med Huawei etter massiv kritikk. Therese Johaug har ikke planer om å gjøre det samme.

FORTSETTER SAMARBEID: Therese Johaug følger ikke Zara Larssons eksempel om å bryte samarbeidet med Huawei. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORTSETTER SAMARBEID: Therese Johaug følger ikke Zara Larssons eksempel om å bryte samarbeidet med Huawei. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske stjerneartisten Zara Larsson (22) offentliggjorde i går at hennes samarbeid med den kinesiske kommunikasjonsleverandøren Huawei er avsluttet - etter sterk kritikk over lang tid.

Kjernen i kritikken har vært selskapets nære koblinger til den kinesiske staten.

«Varför springer du Kinas ärenden, Zara Larsson?» var tittelen i kronikken til Matilda Ekeblad, distriktsordfører i Muf Östergötland, i går.

Johaug gjør ikke som Larsson

Kort tid senere fortalte Larsson at hun har avbrutt samarbeidet med Huawei.

Også Therese Johaug - som konkurrerer under Blink-festivalen denne uka - er sponset av Huawei, men hun kommer ikke til å følge Zara Larssons eksempel om å bryte samarbeidet nå.

Det opplyser Johaugs manager Jørn Ernst til Dagbladet.

- I lys av vår vurdering av samarbeidet med Huawei, så forholder vi oss til at norske myndigheter og selskaper har et nært og omfattende handelssamarbeid med Kina, og at Huawei og deres produkter er representert på en god måte i Norge og i norsk handel, sier Ernst til Dagbladet.

- Vi har hatt et spennende, lærerikt og profesjonelt samarbeid med Huawei siden 2012 og forholder oss til den gjeldende samarbeidsavtalen med Huawei, forklarer Johaugs manager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer