Johaug vil ikke ha på seg at hun skulka NM

Pratet ut på pressekonferanse.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Therese Johaug fikk voldsom kritikk etter at hun reiste hjem fra NM i Tromsø forrige helg. Johaug gikk bare én distanse før returen, og ble nærmest slaktet av enkelte kommentatorer. 

Det falt Johaug tungt for brystet. Spesielt siden grunnen var at hun stilte til start til tross for at hun var syk med magevirus.  

Sprintfesten i Drammen onsdag gikk også dukken for sammenlagtlederen i verdenscupen. Der tapte hun verdifulle poeng til Ingvild Flugstad Østberg i sammendraget

- Jeg var kjempelei meg da jeg ble beskyldt for å reise hjem og ikke bry meg. Det er noe jeg ikke vil ha på meg, sier Therese Johaug. 

Frisk igjen
Hun forteller at hun hadde vondt i magen før start, og var i tvil om hun orket sprinten hun gikk også. Utover dagen ble det bedre, og da trodde og håpet hun at hun skulle gå videre i NM. 

Det gjorde hun ikke, og reiste hjem. Ifølge pressemeldinga fra skiforbundet fordi hun var sliten. 

- Det er veldig synd at det ble oppfatta på den måten. Jeg ble veldig lei meg, sier hun, og forteller at skiforbundet må svare for pressemeldinga selv. 

- Jeg føler meg hundre prosent frisk nå, sier Therese til Dagbladet. 

- Jeg trente ikke lørdag og søndag, og tok det med ro både mandag og tirsdag, men jeg føler meg hundre prosent frisk nå, fortsetter hun. 

Tipper Therese som vinner
På dagens pressekonferanse stilte de begge to samtidig. Stemningen mellom de to rivalinnene og lagvenninnene er som alltid god. Spørsmålet er hvem av de to som henter hjem sammenlagtseieren i verdenscupen. 

I skrivende stund skiller det 130 poeng mellom de to. 

- Nå har ikke jeg brutt noen lydmur på tremilene her før, fleiper Ingvild Flugstad Østberg om distansen hun har mest respekt for.

- Jeg er ganske trygg på at hun tar den kula til slutt. Det blir vel som i Tour de Ski at vi kjemper og kjemper, og så står Therese igjen med kula til slutt, sier hun, mens Johaug bare ler ved siden av. 

- Jeg vet at Ingvild er en sterk konkurrent, sier Therese. 

Østberg sier hun er mest fornøyd med at hun er med og kjemper i toppen, og påstår hun ikke hadde noen spesielle mål før sesongen startet. 

- Det skal vel bygges opp til en duell her nå, så jeg får vel spille med på det, sier Flugstad. 

- Og så må vi ikke glemme at Weng kommer baki der også, skyter Johaug inn. 

- Det er mange renn igjen, så vi får se, sier Østberg. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram