Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaug drar nytte av høydetrening i oppladningen til VM

Johaug vil til gamle høyder før VM

Pål Gunnar Mikkelsplass mener det ikke er et «must» å bruke høydetrening før Seefeld-VM, men spår likevel at Therese Johaug vil bruke høyden i oppladningen.

TILBAKE: Therese Johaug er tilbake på landslaget og hennes personlig trener Pål Gunnar Mikkelsplass tror Johaug vil tilbake til suksessoppskriften med mye høydetrening.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TILBAKE: Therese Johaug er tilbake på landslaget og hennes personlig trener Pål Gunnar Mikkelsplass tror Johaug vil tilbake til suksessoppskriften med mye høydetrening. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Johaug ble dømt til 18 måneders utestengelse av Idrettens Voldgiftsrett (CAS) etter å ha testet positivt på det forbudte stoffet clostebol. Nå er ventetiden over for langrennsstjernen. Onsdag 18. april var hun ferdig med utestengelsen.

29-åringen kan blant annet rette blikket mot Seefeld-VM i februar neste år. Johaug-trener Pål Gunnar Mikkelsplass tipper Nansen-løperen vil trene i høyden i opptakten til mesterskapet.

- Det er litt tidlig å si mye om det nå, men Therese kommer helt sikkert til å være en del i høyden fram mot Seefeld. Hun har gode erfaringer med høydeopphold gjennom mange år, poengterer Mikkelsplass overfor NTB.

- Det er ikke et must med høydetrening før et «halvhøyt» mesterskap som det i Seefeld, men jeg tror ikke det vil være negativt for Therese å lade opp i høyden. Hun har jo vært en del i høyden i USA tidligere, og det har hun taklet bra. Therese er ikke redd for å være i høyden, legger han til.

På grunn av suspensjonen har Johaug vært lenge uten konkurransetrening. Samtidig har hun hatt mye tid til å trene.

- Kommer hun til å gjøre noe annerledes i treningsarbeidet før Seefeld, sammenlignet med ting hun har gjort før?

- Først må det komme en samlingsplan fra landslaget. Så får hun eventuelt se på om hun skal gjøre noe i tillegg, sier Mikkelsplass, som påpeker at endringer i landslagsledelsen også kan spille inn i planen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media