Therese Johaug forsøkte å overtale Marit Bjørgen

Johaug ville ikke godta Bjørgens valg. Så skjønte hun alt

Therese Johaug forteller til Dagbladet at hun forsøkte å overtale Marit Bjørgen til å fortsette som langrennsløper. Det var enklere sagt enn gjort.

OVERTALELSE: Therese Johaug gjorde det hun kunne for å få Marit Bjørgen til å fortsette som langrennsløper én sesong til. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERTALELSE: Therese Johaug gjorde det hun kunne for å få Marit Bjørgen til å fortsette som langrennsløper én sesong til. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 15. mars 2015 gikk Marit Bjørgen og Therese Johaug sitt siste renn sammen. På tremila i Holmenkollen vant til slutt Bjørgen den jevne duellen mot sin gode venninne foran folkehavet i Oslo.

At det skulle bli historiens siste duell mellom to av langrennshistoriens største løpere, var det ingen som ante. Spesielle omstendigheter medførte likevel at det ble realiteten.

Bjørgen sto over den påfølgende sesongen ettersom hun ble gravid. Og da Rognes-jenta skulle gjøre comeback, forsvant Johaug vekk fra sporten etter den ulykksalige positive dopingprøven.

Om ti dager er Johaugs suspensjonsperiode et avsluttet kapittel. Alt er klart for et comeback, men det blir ingen ny duell mot Bjørgen, som i går la skiene på hylla.

Det blir heller ingen nye dueller mellom Johaug og Justyna Kowalczyk, Aino-Kaisa Saarinen eller Kikkan Randall.

Johaug om generasjonsskiftet

En rekke av tidenes største langrennsløpere forsvinner idet 29-åringen fra Dalgsbygda returnerer til sirkuset.

- Det er litt rart, sier Therese Johaug til Dagbladet.

- Det er et generasjonsskifte i toppen. Mange av dem som var størst da jeg slo igjennom, gir seg nå. Det er litt rart. Men samtidig er det normalt. Det er alltid noen som blir eldre og gir seg, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer