Therese Johaugs treningsplan

Johaug vurderer drastiske endringer fram mot VM i 2019: - Plutselig fikk vi veldig god tid

Kan teste ut VM-løypene allerede i vinter.

ALLEREDE I GANG: Therese Johaug og broren Karstein gjennomfører treningsplanen de la før tirsdagens dopingdom som planlagt, men endrer mye framover. Her er de på rulleski i Castelrotto fire timer etter tirsdagens emosjonelle pressekonferanse. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ALLEREDE I GANG: Therese Johaug og broren Karstein gjennomfører treningsplanen de la før tirsdagens dopingdom som planlagt, men endrer mye framover. Her er de på rulleski i Castelrotto fire timer etter tirsdagens emosjonelle pressekonferanse. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): De siste ti månedene har hele Therese Johaugs hverdag handlet om å finne fram til en uslåelig form i februar 2018.

Når OL i Pyeongchang åpner 9. februar, var planen å vinne det eneste individuelle gullet Johaug mangler i premieskapet sitt.

Tirsdag ble OL-drømmen knust da idrettens internasjonale voldgiftsrett, CAS, utestengte henne i atten måneder for clostebolbruken i september i fjor.

- Jeg har sagt at jeg ikke vil ikke gi meg før jeg står på startstreken igjen. Jeg føler fortsatt det er sånn, men jeg vet ikke hvordan motivasjon og det mentale blir framover, sa Johaug på pressekonferansen hun holdt på hotell Steger-Dellai i Seiser Alm tirsdag.

- Frarøvet to årsverk

OL-planen stoppet da, og Johaug trengte noen dager på å samle seg før hun la en ny plan.

Nå begynner den å ta form.

- Vi har prata litt sammen om det, og vi tenker litt det samme, uten at vi har lagt en detaljert plan for det som skal skje framover nå. Plutselig fikk vi veldig god tid, dessverre, det er jo nesten halvannet år til den neste konkurransen hun kan gå, sier Johaugs trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer