Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaugs beskjed til Casper (17): - Hvis du lurer på noe, er det bare å sende en melding

Tennistalentet inspirerer langrennsdronninga.

FIKK GAVE: Tennistalentet Casper Ruud har skrevet kontrakt med samme sponsor som Therese Johaug. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FIKK GAVE: Tennistalentet Casper Ruud har skrevet kontrakt med samme sponsor som Therese Johaug. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet): Etter å ha skrevet under på sin første sponsoravtale med Isklar, er tennistalentet Casper Ruud (17) en del av vannleverandørens team bestående av verdensstjerner som Magnus Carlsen (25), Martin Johnsrud Sundby (31) og Therese Johaug (27).

I dag var de fire profilene samlet for en felles middag med et påfølgende pressetreff i hovedstaden. I løpet av kort tid rakk Ruud å gjøre et godt inntrykk på sine nye samarbeidspartnere. 17-åringen var i januar rangert som klodens beste juniorspiller, og bor alene i Spania for å maksimere satsingen. Det beundrer Johaug.

- Jeg syns det er kult. Det er offensivt og modig. Jeg er veldig imponert over det han har fått til så langt i karrieren. Jeg syns han er skikkelig tøff, forteller Johaug til Dagbladet.

Fikk gave Langrennsdronninga overrakte selv en velkomstgave til Ruud på vegne av henne og de andre. Hun sa også at det bare er til å ta kontakt hvis Ruud skulle trenge hjelp.

- Vi skal love å ta godt vare på deg. Hvis du lurer på noe, er det bare å sende en melding.

Det setter Ruud stor pris på.

- Det var fint. Hun viser at jeg er en del av teamet. Vi utvekslet litt tanker og sånt. Det er bare å ta med seg videre og prøve å lære av det, sier Ruud til Dagbladet.

Ny opplevelse Bæringen har hatt en eksplosiv utvikling de siste årene. Flere eksperter tror han kan bli en internasjonal superstjerne i tiden som kommer og han har også selv en klar ambisjon om å bli verdens beste tennisspiller.

Hvis drømmen går i oppfyllelse må han bli vant med oppmerksomhet fra både media og fans, men foreløpig føles det litt uvirkelig. Selv om Ruud var i fokus da han ble nummer to under et uoffisielt junior-VM i Kina sist uke, er det ikke dagligdags å omgås tre av Norges største profiler.

- Jeg blir litt stolt av meg selv, at jeg har kommet meg til en plass hvor jeg får lov til å være en del av det samme teamet som de andre her. Det er litt surrealistisk. Jeg har jo hatt øyeblikk i sofaen hjemme hvor jeg har heiet på Therese og Martin i VM og OL. Det er en bra opplevelse. Magnus, Martin og Therese er veldig store utøvere i det de driver med, dem også, så jeg kan lære mye av dem, forteller Ruud.

Bringer lykke Tennistalentet, som ble tidenes yngste norgesmester som 15-åring, er nå hjemme for å besøke venner og familie. Med seg på turen tilbake til Spania fikk han en caps av Johaug.

Den mener hun vil bringe lykke i ungguttens arbeid med å oppfylle sin livslange drøm.

- He-he. Ja. Lett, utroper Johaug, og forteller hvorfor hun er så imponert over 17-åringen.

- Han er en type som satser og som tør å gå sine egne veier. Han jobber hardt for å oppfylle drømmene sine. Jeg syns det er skikkelig inspirerende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!