Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaugs elleville løp: - Noe av det heftigste vi har sett

Knuste Bjørgen, Kalla og Kowalczyk.

SUPERDAG: Therese Johaug gikk et vanvittig langrenn i Kuusamo i dag, og knuste Marit Bjørgen med over 42 sekunder. Foo: Kimmo Brandt / EPA / NTB Scanpix
SUPERDAG: Therese Johaug gikk et vanvittig langrenn i Kuusamo i dag, og knuste Marit Bjørgen med over 42 sekunder. Foo: Kimmo Brandt / EPA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) - Dette er noe av det heftigste vi har sett av Therese Johaug noen gang, utbrøt NRKs kommentator Jann Post da hedmarkingen passerte 6,4 kilometer.

Der ledet hun med 35,4 sekunder på Bjørgen, en avstand hun bare økte i løpets siste 3-4 kilometer.

Sterk Bjørgen-spurt For dette ble en fantastisk oppvisning fra Johaug, fra startpinne til målstrek. Da hun var ferdig med milløpet viste klokka at hun var 44,1 sekunder foran Kalla, som avsluttet godt.

Mens Johaug strakk arma i været i målområdet, vel vitende om at hun hadde levert et av karrierens aller beste løp hittil, kjempet Marit Bjørgen for å hente inn Kalla.

Og med en sterk avslutning sikret Bjørgen norsk dobbeltseier.

- Egen liga Men dagens første renn handlet altså om Johaug:

- Therese er i en egen liga, fastslår NRKs ekspert Morten Aa Djupvik.

- Jeg skjønte at jeg måtte fokusere på andreplassen. Det var ikke noe å gjøre med Therese, hun gikk et kjempeløp, sier Marit Bjørgen til NRK.

- Stort for meg Johaugs beskrivelse på fantomdagen:

- Jeg tror aldri jeg har gått så bra klassiskrenn noen gang. Utrolig moro å kjenne på at du flyter bortover også, ikke bare i bakkene. Og jeg hadde vanvittig gode ski, sier hun til NRK i seiersintervjuet.

Da tidssekunderingene kom, og det etter hvert ble snakk om utklassingsavstander, ble hun imidlertid overrasket:

- Jeg skjønte ingenting. Men det er sånn det er med forskjellen på de gode løpene og de dårlige. At du har veldig mye krefter. Dette var en sånn dag. Du kan bare pøse på med krefter uten å bli sliten, forklarer Johaug.

- Så dette var veldig moro. Og det er gode klassiskløpere jeg går mot, både Justyna og Marit og Kalla. Å slå dem i klassiskrenn er stort for meg.

Bjørgen ble to, 1,9 sekunder foran Charlotte Kalla. Justyna Kowalczyk ble fire, mens Ingvild Flugstad Østberg leverte en av sine beste distanseprestasjoner: Gjøvikingen ble nummer fem.

Øvrige norske plasseringer: 8. Heidi Weng, 25. Maiken Caspersen Falla, 31. Martine Ek Hagen, 43. Marthe Kristoffersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media