Therese Johaug er i fryktinngytende form

Johaugs forvandling: Roligere, tryggere og sterkere på alt

Lagvenninnene mener Therese Johaug er bedre enn før utestengelsen. Selv dysser 29-åringen ned forventningene etter landslagscomebacket.

Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SOGNEFJELLET (Dagbladet): Etter to frustrerende vintre er Therese Johaug tilbake i skisporet med landslagets sponsorer på treningstrøya. Sammen med resten av det norske dame- og herrelandslaget bader hun i sol ved Bøverbreen. Dette har Johaug sett fram til lenge.

- Det er utrolig godt å kunne komme tilbake til laget og fellesskapet igjen. Det har vært to år der jeg har jobbet mye for meg selv, og jeg har hatt et flott team rundt meg der og, men det er noe annet å være på tur med langrennsfamilien man har vært med i mange, mange år.

Har vokst som menneske

Landslagsvenninnene sier at Johaug igjen har funnet sin vante rolle i laget, som humørspreder og en som ser alle.

- Dette har jeg og resten gledet oss til. Hun er tilbake der hun skal være og det føles bare riktig. Det er bra både på trening og utenfor trening, hun har masse erfaring og vært med i mange år, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Også den ferske landslagstreneren Ole Morten Iversen er imponert av hva han ser fra Johaug.

- Jeg opplever utenfra at hun kanskje har vokst litt, blitt litt roligere og tryggere på seg selv og det har hatt en verdi i seg selv, den perioden hun har vært ute, sier Iversen til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Bedre enn noengang

I solskinnet på Sognefjellet er det ingen tvil om at Johaug fortsatt kan gå fort på ski. Teknikken stemmer godt og 29-åringen flyr fortsatt motbakkene fortere enn noen andre. Mange mener Johaug er en bedre skiløper enn hun var i 2016 da hun vant verdenscupen sammenlagt.

- Hun er høyt oppe hele tiden, sinnsykt motivert og sykt god på ski. Det virker som hun er i veldig, veldig god form. Jeg er veldig imponert over hele jenta, sier Heidi Weng.

- Er hun bedre enn hun var før?

- Jeg tror det, jeg vet ikke så skal ikke fastslå, men hun er i vanvittig bra form, så jeg tror hun har flere hakk inne som vi andre må følge etterhvert, sier Weng.

Også Ingvild Flugstad Østberg sitter med inntrykket av at Johaug er en bedre og mer komplett løper.

- Hun er kanskje enda sterkere nå på alle områder, både fysisk og mentalt, med å ha vært gjennom det hun har, sier Østberg.

Store forventninger

Selv forsøker Johaug å dysse ned på beskrivelsene om seg selv. Hun sier at hovedfokuset det siste året har vært å beholde idrettsgleden og huske hvor heldig hun er som får holde på med langrenn.

- Jeg synes det er veldig vanskelig å si. Jeg kan ikke gå inn i en tidsmaskin og si at så god var jeg i 2016 og så god er jeg nå. Det får vi se når vinteren kommer, startskuddet går og nummeret er på brystet, men jeg har trent veldig bra og formen nå er bra.

- Men det stemmer at du har gått skikkelig fort når du har vært utestengt?

- Ja, jeg har hatt en god form altså. Men trening er en ting og konkurranse noe annet så jeg legger ikke så mye i det, sier Johaug.

Også hennes nye trener Ole Morten Iversen er forsiktig med å skru opp forventningene for mye.

- Det er klart det er store forventninger til henne, det er lagt opp til det med at hun har trent bra og har hatt gode tester, men jeg vil nå vente med å se henne i skirenn før jeg er helt sikker på hvor hun er hen.

- Det var en journalist her som sa at hun kom til å vinne ni av ti distanserenn i verdenscupen. Det har jeg nå ingen tro på, jeg tror det blir tøffere enn det, men om hun er med og preger toppen på flere verdenscup og er med og kjemper i toppen i VM tror jeg vi skal være meget fornøyd, sier Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer