<strong>JUBELJENTER:</strong> Marit Bjørgen og Therese Johaug med medaljene på premieutdelingen i Cavalese. Johaug var sterkest i dag, og gullet på 10 kilometer fristil unnslapp Bjørgen en gang til. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
JUBELJENTER: Marit Bjørgen og Therese Johaug med medaljene på premieutdelingen i Cavalese. Johaug var sterkest i dag, og gullet på 10 kilometer fristil unnslapp Bjørgen en gang til. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

Johaugs gull kan ødelegge Bjørgens utrolige samling

Ett av to som mangler for et komplett premieskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Marit Bjørgen har en fantastisk karriere bak seg, og i dag tangerte hun også Jelena Välbes rekord på 24 mesterskapsmedaljer.

Therese Johaugs gullmedalje kan imidlertid ha satt stopper for en annen utrolig prestasjon: Komplett gullsamling fra OL og VM, gull i alle øvelser i begge stilarter.

Bjørgen manglet to gull før dette mesterskapet: 10 kilometer fristil og 30 kilometer fristil.

Derfor hadde hun ekstra lyst til å vinne nettopp dagens distanse - men Johaug ble altså for sterk.

- Jeg har vel gull på alle distanser, men jeg mangler denne i fristil. Men jeg tenker ikke så mye over det akkurat nå, sier Bjørgen etter å ha fått sølvet rundt halsen i Val di Fiemme.

- Jeg har sagt at målet mitt var én gullmedalje her, men det er lov å drømme om flere. Men jeg var forberedt på at det kunne være tøft å ta gull på alle distanser her, sier hun til Dagbladet.

Kunne vært komplett etter OL
10 kilometer fristil var åpningsdistansen i Vancouver-OL i 2010, der Charlott Kalla tok gullet.

I Holmenkollen var det 30 kilometer fristil, men også der var Johaug sterkere enn Marit Bjørgen.

Neste mulighet til å ta den kommer i Sotsji neste vinter, mens 10 kilometer fristil først er aktuelt på programmet i VM i Falun 2015. Der er det ikke bekreftet at Bjørgen kommer til å delta.

Godt å høre mamma og pappa
I dag var det Therese Johaug som sto øverst på seierspallen da nasjonalsangen ble sunget av hundrevis av glühwein-stemte nordmenn i Cavalese, og jenta fra Dalsbygd nøt hvert eneste minutt.

- Dette er utrolig stort og noe jeg har drømt om i hele år. At jeg klarer det på denne dagen her er fantastisk. Det er utrolig moro å se at det er så mye folk fra Norge som har kommet ned hit som heier på oss, og ser på oss når vi går skirenn. Det sier litt om ski-interessen i Norge, sier Johaug, som hadde en hel haug med supportere på medaljeseremonien.

- Det gir en ekstra trygghet og en ekstra ro at jeg har med meg en egen fanskare. Veldig godt å høre stemmene til mamma, pappa, tanter og onkler uti der, sier Johaug til Dagbladet.

Og Marit Bjørgen kjenner konkurransen fra lagvenninnen nå, hun kan måtte tåle flere nederlag for Johaug.

- Hun puster meg i nakken, absolutt. Det er med på å motivere meg også, da vet jeg at det jeg gjorde i fjor ikke er godt nok i år, sier Marit Bjørgen.

- Therese og jeg trener mye sammen, og gutsen hennes til å bli bedre det inspirerer det meg. Vi gjemmer oss aldri unna og pusher hverandre, og det tror jeg er en faktor for at vi har løftet oss begge to. I tillegg er vi også gode venninner, sier Bjørgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer