FULL KONSENTRASJON: Therese Johaug med dedikert fokus under middagsforberedelsene på Mathallen i kveld. Foto: Tormod Brenna
FULL KONSENTRASJON: Therese Johaug med dedikert fokus under middagsforberedelsene på Mathallen i kveld. Foto: Tormod BrennaVis mer

Johaugs helt spesielle oppladning til Beito-helga

Frykter Bjørgens dom.

(Dagbladet): I kveld gikk Marthe Kristoffersen, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug gjennom ei hard kjøkkenøkt i Mathallen i Oslo.

Med kokkene i Jordbærpikene - en av jentenes sponsorer - som myndige mentorer, laget Marthe, Kristin og Therese i stand en fullverdig middag med forrett, hovedrett og ikke minst en utsøkt dessert.

- Dette må gjøres ordentlig, for selveste Marit Bjørgen kommer snart hit for å smake på maten vår, sier Therese Johaug mens hun balanserer noen små eggeplommeaktige lekkerbiskener på ei spiseskje.

Avbrekk - Det er moro å gjøre sånne ting, et velkomment avbrekk i treninga, sier Johaug og høster samtidig et bifallende nikk fra kokk Lars Lian.

Om ei drøy uke er sesongen for alvor i gang med mønstringsrenn på Beitostølen. Da blir det mindre tid til matlaging i gourmetklassen framover.

- Nå er kjøret snart i gang. Jeg kjenner allerede at det kribler litt, sier Johaug, som går inn i vinteren vel vitende om at hun har gjort en solid jobb i sommer.

- Ja, jeg har hatt en veldig bra treningssommer og høst. Alt har gått etter planen, og jeg har holdt meg frisk hele tida. Det kjennes jo veldig bra ut, jeg skal innrømme det. Men en vet jo aldri om en får ut det en er god for på skiene. Det er det som er så spennende, sier Johaug til Dagbladet.

Kyssesyke ødela Størmer Steira og Kristoffersen er minst like spente på sesongåpningen. Begge har slitt med skader og sykdom, Kristoffersen fikk hele fjorårssesongen ødelagt av kyssesyke, men har tålmodig trent seg opp igjen, og gjennomførte nylig en veldig bra test på Olympiatoppen.

- Jeg begynner vel å bli voksen og synes sjøl jeg har klart å være tålmodig i opptreninga. Så langt ser det vel ikke så værst ut, sier hun.

VORDENDE MESTERKOKKER: Kristin Størmer Steira, Marthe Kristoffersen og Therese Johaug. Foto: Tormod Brenna
VORDENDE MESTERKOKKER: Kristin Størmer Steira, Marthe Kristoffersen og Therese Johaug. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Kristin Størmer Steira begynner også å nærme seg form. Etter at hun ble påkjørt på rulleski i sommer, ble hun tvunget til å trene mye alternativt.

- Men de siste månedene har jeg trent som normalt, sier hun.

 

 

KREM: Kristin Størmer Steira hadde ansvaret for desserten, og fikk bruk for armstyrken under krempiskinga. Foto: Tormod Brenna
KREM: Kristin Størmer Steira hadde ansvaret for desserten, og fikk bruk for armstyrken under krempiskinga. Foto: Tormod Brenna Vis mer