Johaugs hilsen til gulljentene: - Jeg savner dere veldig

Utestengte Therese Johaug følger venninnene hjemmefra.

SENDTE HILSEN: Therese Johaug. Foto: Endre Vellene/arkiv
SENDTE HILSEN: Therese Johaug. Foto: Endre Vellene/arkivVis mer

(Dagbladet): Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen fikk gull under dagens stafett.

I kveld fikk de også en hilsen fra Therese Johaug.

- Hei jenter! Gratulerer så mye med stafettgullet i dag. Jeg skulle veldig gjerne vært med dere i Lahti, sa den utestengte skiløperen da gullvinnerne satt i NRKs VM-studio, før hun la til at heiet så godt hun kunne hjemmefra.

- Dere har hatt et fantastisk mesterskap så langt. Jeg er utrolig stolt over prestasjonene deres, også vil jeg ønske dere lykke til på lørdag. Jeg krysser fingrene hjemmefra, og jeg savner dere veldig, avsluttet Johaug.

- Tøff høst

Johaug har fått en 13 måneder lang utestengelse. Dette etter at hun i sommer brukte kremen Trofodermin, en krem som inneholder stoffet clostebol.

Hilsenen hennes fikk applaus fra de frammøtte utenfor NRKs VM-studio, før gullvinnerne ble spurt om hvordan fraværet av Johaug påvirket dem.

- Det har jo vært en tøff høst, det har det jo. Men vi har klart å stå sammen, fokusere på det sportslige og levere her, svarte Bjørgen.

Fikk Johaug-kritikk

Bjørgen har tidligere sagt at hun går for Johaug i dette mesterskapet.

- Therese har betydd så mye for meg i min egen karriere. Og det hun har opplevd denne sesongen.... Nei, det har vært mye, sa Bjørgen til Dagbladet kort tid etter at hun tok sitt 15. VM-gull.

Det fikk flere svenske skiprofiler til å reagere. Blant dem var Hasse Svens, journalisten bak dokumentaren «Blodracet».

- Det er beklagelig. Hun har åpenbart brutt dopingreglene og er dømt. Å hylle en utestengt utøver på dette viset er smakløst, sa Svens til Expressen.

- God venninne

På spørsmål om kritikken hun har fått, svarte Bjørgen følgende:

- Nei, det var som forventa. I mitt hode hadde jeg Therese som en god venninne med meg, og jeg hadde ingen tanker med tanke på selve saken.

Johaug har på sin side satt stor pris på støtten fra sin eldre lagvenninne.

- HUN ER HELT RÅ!!! Hun har vært og er et fantastisk forbilde for meg! Ingen andre jeg unner dette mer enn Marit, etter den trøble sesongoppkjøringen hun har hatt, skrev Johaug i en melding til Dagbladet forrige måned.