Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaugs klær fjernet fra hyllene i Finland

- Aggressivt mediebilde ga uønsket eksponering. 

PÅ ULLEVAAL: Therese Johaug. Foto: Lars Eivind Bones 
PÅ ULLEVAAL: Therese Johaug. Foto: Lars Eivind Bones  Vis mer

Therese Johaug (28) ankom i morges Ullevaal stadion der høringene i dopingsaken mot henne har startet.

Antidoping har lagt ned påstand om å utestenge langrennsløperen i 14 måneder etter den positive dopingprøven i fjor høst.

Samtidig melder Dagens Næringsliv at saken har fått konsekvenser på mer enn én måte: Klesmerket til Johaug er trukket fra markedet i Finland.

Årsak: Sviktende salg.

Uønsket eksponering

- I Norge går salget bra, men vi har valgt å trekke oss fra Finland, sier Øystein Bråta, nordisk direktør i Active Brands, som eier klesmerket Johaug.

- I Sverige fortsetter vi samarbeidet med noen utvalgte kunder. Mediebildet og dekningen i Sverige og Finland har vært mer aggressiv enn i Norge. I Finland ga det en uønsket eksponering, sier Bråta til Dagens Næringsliv.

Les også: Bjørgen-muskel skaper debatt i Finland

Millioninntekter

Johaug startet med hanskesalg, noen som har skaffet henne millioninntekter. I fjor ble dette utvidet til egen kleskolleksjon. Det meldes at dopingsaken ikke skal ha påvirket salget i Norge i særlig grad.

Svenske og finske nettaviser vier Johaug-saken sto oppmerksomhet onsdag formiddag.

De muntlige forhandlingene mellom langrennsløperen og Antidoping Norge foregår i dag og i morgen.

Les også: 80 millioner på spill

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling