Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bekymret for OL i 2018

Johaugs manager om påtalen:
- Vi har et håp om full frifinnelse

Therese Johaug og hennes manager Jørn Ernst er overrasket over Påtalenemndas innstilling.

OVERRASKET: Therese Johaug  og hennes manager Jørn Ernst er overrasket over Påtalenemndas innstilling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET: Therese Johaug og hennes manager Jørn Ernst er overrasket over Påtalenemndas innstilling. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om at Therese Johaug utestenges i 14 måneder. Det framgår av påtalebegjæringen som ble offentliggjort i dag.

- Vi er glad for at versjonen vår er trodd på, men vi synes 14 måneder er strengt, sier Ernst til Dagbladet.

- Kommer dette overraskende på dere?

- Ja, det er overraskende. Therese hadde selvfølgelig forberedt seg på mye, på mange mentale innganger, men ikke noe verre enn dette. Det er verre enn vi trodde.

Påtalenemnden vil nå bruke noen dager på å ferdigstille påtalebegjæringen før den oversendes til NIFs domsutvalg.

- Det blir trolig klart tidlig på nyåret. Vi har fortsatt et håp om full frifinnelse, forteller Ernst.

Bekymret for OL i 2018

Om domsutvalget støtter forslaget på 14 måneders utestengelse, er ikke Johaug tilbake før 18. desember 2017. I så fall ryker deler av neste sesong, men motbakkedronningen fra Dalsbygda vil rekke både neste års Tour de Ski og OL Pyeongchang.

- Problemet er i så fall at hun mister mange renn i starten, som vil gå utover forberedelsene til OL. Det er ingen ideell inngang til OL-sesongen, mener Ernst.

OL i 2018 foregår på golfbaner i Pyeongchang med mye motvind i løyper som ikke passer Johaugs egenskaper spesielt godt.

- Et tomrom

Men akkurat nå ser de olympiske lekene ut til å være målet 28-åringen må jobbe mot de neste 384 dagene som Johaug har igjen av soningen, hvis de 14 månedene står seg.

Nå som langrennsjentene reiser verden rundt på verdenscuprenn, må Johaug finne andre sparringspartnere å trene med, blant annet lillebror Karstein Johaug.

- Det er en omstilling for henne og et tomrom å ikke få trene med de andre landslagsjentene. Men hun forsøker å gjøre treningsjobben så godt hun kan i denne fasen, sier Ernst.

Johaug selv sier at hun er glad for å bli trodd på at det aldri var snakk om overlagt doping, men at hun mener straffen er streng.

- Jeg er glad for at påtalenemnda har trodd på det jeg har sagt. Men jeg forstår ikke at det som har skjedd kan gi grunn til 14 måneders utelukkelse. Jeg ser nå fram til at saken skal behandles i domsutvalget og håper at det kan skje så raskt som mulig. I mellomtiden vil jeg forsøke å trene så godt jeg kan mens jeg er suspendert, sier hun i en pressemelding.

- JEG FINNER STYRKE GJENNOM KJÆRLIGHETEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang siden hun fortalte om den positive dopingprøven for nøyaktig to uker siden. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!