Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn:

Johaugs plan: - Dropper ferie for å trene

Venter på CAS-avklaring.

TRENING: Therese Johaug kjører på og dropper ferie. Hun fortsetter med apparatet som holdt henne oppe etter dopingsmellen.
<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladett</span>
TRENING: Therese Johaug kjører på og dropper ferie. Hun fortsetter med apparatet som holdt henne oppe etter dopingsmellen.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladett Vis mer

Therese Johaug kjører på og dropper ferie. Hun fortsetter med apparatet som holdt henne oppe etter dopingsmellen.

Johaug skal etter planen utnytte snøen på Sjusjøen så lenge hun kan utover. Så venter trolig to snøsamlinger på Sognefjellet i mai og juni.

– Det er jo en ny situasjon for meg å trene en utøver som er i en slik situasjon. Jeg tviler på at noen andre (enn Therese) hadde klart det bedre, sier treneren Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.

– Det blir nok ikke noen stor feriepause på henne, kanskje noen få dager innimellom. Therese er veldig motivert for å trene. Hun merker selv på hardøktene hvor hun står. I grove trekk blir opplegget framover som det har vært før. Vi ser ingen grunn til å gamble på en noe risikofylt måte. Vi følger malen Therese har brukt i noen år.

Hardt

Johaug måtte følge hele sesongen fra sidelinjen, og det var i perioder tøft for henne når Marit Bjørgen og de andre konkurrerte.

– Er det vrient å stagge henne?

– Det er nok lettere for henne nå som det ikke er skirenn å se på. Det kan kanskje være litt problematisk fordi hun ikke har gått skirenn på lenge. Vi må holde roen. Det gjelder å ikke gå gjennom ild og vann og så gå på en stor smell til høsten.

Mikkelsplass ser ikke for seg å hente inn nye sparringspartnere i treningen. Johaugs bror Karstein har gjort en stor jobb der.

Og Johaugs kjæreste Nils Jakob Hoff er også med på en del økter. – Vi kjører med det vi er trygge på. Vi har ikke diskutert å dra inn andre, sier Mikkelsplass.

Vent

Behandlingstidspunktet for CAS-saken er ikke klart. Uansett ser ikke Mikkelsplass det som vrient. – Det er ikke noe problem å booke om fly og hotell for en utøver. Det skal gå bra, men vi vet ikke noe om når CAS-høringen kommer.

Johaug er i Norge dømt til 13 måneders utelukkelse for en positiv dopingprøve. Det internasjonale skiforbundet (FIS) synes straffen er for kort og anket til CAS (Idrettens voldgiftsrett).

Får FIS medhold vil Johaug etter all sannsynlighet går glipp av OL i Sør-Korea neste år.

Johaug rekker første konkurranse (Beitostølen) i november dersom straffen blir stående som i dag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media