Johaugs skremmeskudd

Therese Johaug feide gjennom løypa under sesongåpningen i langrenn.

VANT: Therese Johaug var bunnsolid i den nasjonale sesongåpningen lørdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT: Therese Johaug var bunnsolid i den nasjonale sesongåpningen lørdag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Therese Johaug var soleklar favoritt foran sesongåpningen på Beitostølen lørdag, og innfridde så til de grader.

Johaug tok raskt igjen Heidi Weng, som startet et halvminutt før. Tidlig viste hun at hun var på vei mot en komfortabel seier i sesongåpningen.

Hun fortsetter med andre ord der hun slapp etter fjorårssesongen, og vant med et minutt til andremann.

- Det var en god opplevelse. Jeg har vært litt nervøs de siste dagene, og lurt litt på hvordan formen egentlig er, sier Johaug til NRK.

- Det var veldig bra. Jeg er fornøyd med skirennet i dag og syns jeg gikk bra på ski, så godt fornøyd, sier Johaug til Dagbladet.

10 kilometer kvinner

1) Therese Johaug, Nansen 26.52,4, 2) Helene Marie Fossesholm, Eiker 0.58,9 min. bak, 3) Heidi Weng, BUL 1.12,9, 4) Silje Theodorsen, Kvaløysletta 1.37,7, 5) Anne Kjersti Kalvå, Lundamo 1.43,6, 6) Karoline Simpson-Larsen, Vargar 1.46,5, 7) Hedda Østberg Amundsen, Asker 2.01,5, 8) Marte Skaanes, Strindheim 2.03,7, 9) Emilie Fleten, Gol 2.16,3, 10) Kathrine Rolsted Harsem, Varden Meråker 2.22,9. (NTB)

Hun innrømmer at hun var litt i tvil rundt hvor god formen var.

- Det var veldig godt å få de svarene jeg fikk i dag. Jeg har vært litt usikker i det siste, så det var ekstra godt å få den bekreftelsen på at formen er der, sier Johaug til Dagbladet.

Det var imidlertid spenning rundt andreplassen. Her knivet Heidi Weng og kometen Helene Marie Fossesholm. Duellen gikk Fossesholm seirende ut av.

ANDREPLASS: Kometen Helene Marie Fossesholm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ANDREPLASS: Kometen Helene Marie Fossesholm. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Dette var veldig moro, sporet var litt «slingrete». Jeg følte jeg gikk teknisk bra, men sporet var litt.. jeg skulle gjerne langet ut litt mer, sier Fossesholm til NRK.

Weng sier til statskanalen at hun følte seg tung fra start til mål.

- Jeg orka ikke da Therese kom forbi. Beina mine var tunge, erkjenner Weng, som endte på en tredjeplass.

- Jeg skulle ønske jeg hadde en bedre opplevelse kroppsmessig på en måte. Men jeg skal ikke klage, men jeg håper det løsner litt om en uke, sier Weng til Dagbladet.

Hun klarte ikke å holde ryggen til Johaug underveis.

- Jeg hadde ikke dagen til å holde. Det er ikke ofte jeg føler jeg må slippe, men jeg hadde rett og slett ikke sjans, sier Weng.

Verdenscupen starter kommende helg i finske Ruka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer