Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Therese Johaug i CAS:

Johaugs takk: - De har betydd alt for meg. Jeg hadde ikke stått her uten ham

Snakker ut om dagen i Lausanne.

HØRING: Therese Johaug snakker etter CAS-høringen i Lausanne. Nå venter hun på den endelige dommen. Video: Hans A. Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAUSANNE (Dagbladet): - Jeg reiser herfra med en god følelse.

Det sier Therese Johaug til Dagbladet etter CAS-høringen i ettermiddag.

Hun takket støttespillerne og kjæresten Nils Jakob Hoff.

- De har betydd alt. Uten Nils Jakob som har stått der fra dag én, så hadde jeg ikke klart å stå her. Alle har hjulpet meg, lagvenninner og familie. Det er så mange jeg bør takke, som har hjulpet meg å klare dette, sier Johaug.

Johaug var inne til høring fra rundt klokka 9 til rett over klokka 16. Det ble en lang dag med mange spørsmål.

- Det har vært mye nerver og jeg har hørt mange opplevelser med å være her. Jeg fikk en grei opplevelse, men det var tøft, det kom tårer. For min del hadde jeg to dager på Ullevaal (forrige høring) der mye var nytt for meg. Jeg følte jeg opplevde mye på jeg kunne dra med meg hit, sier Johaug til Dagbladet.

Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Hun forteller videre om tårene som trillet.

- Du må gjennom alt i hodet på nytt. Fra jeg fikk beskjeden i oktober.. Du må tenke tilbake på alt, alt styr. Alle opplevelser og gleden med idrett. Det er rart for meg å stå her i dag, sier Johaug.

Dagbladet møter skistjernen rett utenfor Chateau de Bethusy som ligger tilbaketrukket i Avenue de Beamont i Lausanne. Dette majestetiske chateauet huser idrettens voldgiftsrett. Her blir Johaugs OL-skjebne avgjort. Ingenting kan ankes herfra.

- Jeg må bare fokusere på det jeg kan gjøre noe med. Nå blir det trolig noen uker med venting. Dette er det siste jeg gjør. Jeg har levd i uvisshet i åtte måneder, så jeg tanker noen uker til, sier Johaug.

Møtte pressen: Therese Johaug møtte pressen etter CAS-høringen i Lausanne i Sveits tirsdag 6. juni. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Regn og torden

Johaug ankom hovedkvarteret til Idrettens Voldgiftsrett (CAS) rett over klokka 9 i dag tidlig og høringen startet et kvarter seinere.

Hun smilte lett og hilste på den frammøtte pressen før hun entret lokalet. Men hun fikk også trolig noen et snaut minutt ufrivillig ekstra i blitzregnet ettersom døra til hovedkvarteret ikke åpnet seg på første forsøk.

Det var kraftig regnvær i morgentimene og torden gjorde at stemningen var lik en skrekkfilm rett før høring var i gang. Forhåpentligvis var det - for Johaugs skyld - lystigere stemning blant aktørene inne i høringen.

Johaug var på plass i Lausanne sammen med sine advokater Christian B. Hjort og Mikkel Toft Gimse, kjæreste Nils Jakob Hoff og manager Jørn Ernst.

Det var den britiske advokaten Mike Morgan som førte Johaugs sak. Morgan hadde også med seg to andre kolleger og medhjelpere til Sveits. Morgan har ført en rekke CAS-saker for andre idrettsstjerner og regnes som en av verdens beste advokater på feltet.

Allerede i tirsdag kveld reiste Johaug hjem og venter på dommen fra CAS. Johaug ble i februar dømt til 13 måneders utestengelse av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Denne dommen ble anket av Det internasjonale skiforbundet (FIS), og derfor var saken nå oppe i CAS.

KJÆRESTER: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff.  Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagblader
KJÆRESTER: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff.  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagblader Vis mer

Seks uker?

Johaugs forsvarere har tidligere uttalt at de går for full frifinnelse, men det aller viktigste for skistjernen er trolig at straffen ikke blir lenger enn de 13 månedene. OL arrangeres i februar neste år og en CAS-dom på 15 måneder kan være med å knuse OL-håpet.

Matthieu Reeb, generalsekretær i Idrettens voldgiftsrett (CAS), forteller til norsk presse at det vanskelig å si når CAS' endelige dom mot Johaug faller, men han sier at det normalt tar rundt seks uker før dommen foreligger i en skriftlig versjon.

For Johaugs del er det ønskelig å få en rask avklaring og det vil trolig bare ta et par uker før dommen er blir kjent.

Hele Norges coronakart