Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johaugs tredje CAS-dommer er utnevnt

Saken kan komme opp i juni. 

TIL CAS: Therese Johaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TIL CAS: Therese Johaug. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Europeeren Romano F. Subiotto blir den tredje og siste dommeren som skal avgjøre ankesaken til Therese Johaug i Idrettens Voldgiftsrett (CAS), melder VG.

Det er Johaugs norske advokat, Christian B. Hjort, som bekrefter utnevnelsen til avisen.

Johaug-leiren har fra før valgt amerikanske Jeffrey G. Benz som sin dommer i saken. Det internasjonale skiforbundet (FIS), som valgte å anke Johaugs dom på 13 måneders utestengelse til CAS, har på sin side pekt ut finske Markus Manninen.

Det er CAS selv som har valgt ut Subiotto, som skal lede dommertrioen under ankesaken.

Advokaten er britisk statsborger, men født i Belgia. Han har italienske foreldre, men moren er tysk statsborger. Han er partner i et større firma med kontorer i både London og Brussel.

Johaugs manager, Jørn Ernst, har tidligere uttalt til NTB at de håper å få saken opp i CAS i juni.

– Vi håper å få saken oppe i CAS i starten av juni – juni, slik at vi kan få en avklaring før høsten. Det jobbes med å få det til nå, men det skal passe for alle parter, sa Ernst til NTB.

Johaug avla en positiv prøve for det ulovlige stoffet clostebol i september i fjor. Det fikk hun i seg ved å bruke kremen Trofodermin mot en solforbrent leppe.

(NTB)