John Arne (18) kan bli Norges nye midtbanestjerne

DRAMMEN (Dagbladet): EM-kvalifisering U21; Norge- Slovenia 3- 0. John Arne Riise (18) er en av U-landslagets virkelige ferskinger. Men etter seks kamper er han allerede husvarm og så god at han trygt kan snakke høyt om større oppgaver.

- Utviklingen min tilsier A-landslaget innen overskuelig framtid, sier Riise til Dagbladet. Og U-landslagssjef Bjørn Hansen fyrer opp under ungguttens ambisjoner:

- Jeg blir skuffet hvis ikke John Arne lukter på A-landslaget allerede i 2001. Da er han fortsatt bare 20 år, men mer enn moden nok.

Dette var 18-åringens (fyller 19 år 24. september) beste U-landskamp siden debuten borte mot Hellas 26. mars (tap 1- 2). I går lagde han det tredje målet to minutter på overtid i en kamp Norge dominerte stort.

Snart voksen

Og en av grunnene til at Norge har stø kurs mot EM neste år, er John Arne Riises lange løp og styrke i duellene. Ved siden av Martin Andresen var han Norges suverent beste spiller.

Derfor tør også Riise fortelle om sine ambisjoner. Men han vil ikke tidfeste når han blir A-landslagsspiller.

- Det er Nils Johan Semb som bestemmer. Men fortsetter utviklingen som det siste året, tar det ikke mange år. Løpskapasiteten er min styrke, og den får jeg best utnyttet på midtbanen. Jeg bør bli god nok både som sentral eller indreløper.

Best i alt


- Men skuddfoten og hodespillet er heller ikke så verst, sier Jon Arne Riise.

Sjefen sjøl er full av beundring overfor sitt 18-årige stortalent.

- John Arne blir A-landslagsspiller. Det er bare et spørsmål om når det skal skje. Gutten har en grunnmur få andre norske spillere har. Han har sjøl tatt ansvar for utvikling. Allerede nå er John Arne god på mye. Og hans sterke sider vil bare bli enda bedre om ett eller to år. Han er raskest, sterkest og har det beste skuddet, sier Bjørn Hansen.

Og legger til:

- John Arne har fortsatt et stykke igjen, men jeg ser allerede for meg en stor indreløper.