- John Arne betalte meg aldri

Berit Riise hevder sønnen John Arne skylder henne millioner.

VITNET MOT BAARDSEN: Berit Riise klandret Einar Baardsen fra vitneboksen i går. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
VITNET MOT BAARDSEN: Berit Riise klandret Einar Baardsen fra vitneboksen i går. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Ifølge Berit Riise har sønnen John Arne aldri betalt henne månedlige bidrag, slik de hadde en skriftlig avtale om.

— Det har aldri blitt betalt ut 15 prosent netto til min konto, sa Berit Riise da hun i går vitnet under ed i rettssaken mot sønnens tidligere venn og agent Einar Baardsen.

Avtalen sikret hun seg kort tid etter at sønnen hadde blitt proff i Liverpool. For Berit Riise hadde avtalen i John Arnes Liverpool-tid en verdi på minst 20 millioner kroner. Dagbladet har en kopi av avtalen datert 26. november 2001.

På det meste skal avtalen ha vært verdt 125 000 kroner i måneden.

— Jeg har aldri mottatt 125 000 kroner i måneden. Men når du blir lovet en viss inntekt, så innretter du deg etter det. Vi kjøpte et større hus etter å ha bodd i et lite trangt et. Vi kjøpte bil. Men jeg har ikke dyre vaner, sa Berit Riise.

Riise bak speilet

Fotballmammaen fortalte hvordan de utad levde et liv i luksus. — Men sannheten er at det har vært et reint faens helvete.

— Alt jeg har fått er ti ganger 6 000 pund, pluss noe familierelatert, sa Berit Riise. Hun klandrer Baardsen for at krangelen om penger endte i et midlertidig brudd med sønnen.
— Det ble ikke noe godt forhold mellom John Arne og meg. Jeg gråt, jeg truet, prøvde alt for å pengene, sier Berit Riise.

Ifølge et brev fra Berit Riises advokat betalte imidlertid sønnen faste beløp så seint som i 2005. John Arne tjente ifølge henne 20-30 millioner kroner i året i Liverpool.


Reddet moren
Til Dagbladet sier John Arne Riise at han ikke ønsker å kommentere gårsdagens uttalelser fra moren.

Det Berit Riise ikke kommenterte i retten er at sønnen i tillegg reddet henne fra dyp gjeld i samme periode. I 2003 grep han inn og hindret at familiens hus gikk på tvangssalg.
Han skal deretter ha redusert det faste beløpet moren fikk per måned. En andel av den faste summen skulle gå rett til banken for å dekke huslånet.

Nesten på dagen ett år etter meldte banken at lånet ikke var betjent i året som var gått.
Ifølge et brev framlagt i retten var den britiske banken blitt kontaktet om en endring av morens kontonummer. Dermed ble hele beløpet overført til Berit Riise — ikke noe til banken og huslånet. På nytt ble huset begjært tvangssolgt.


Full krise

Nok en gang grep John Arne inn og ryddet opp. Mellom mor og sønn var krisen et faktum. Men John Arne fortsatte å betale sin mor, slik morens advokat bekrefter.

Som Dagbladet kunne avsløre i går er det nok en gang levert begjæring om tvangssalg. Tingretten har vedtatt at familiens enebolig skal selges for å dekke milliongjeld. Saken er anket til lagmannsretten.

— For å svare på det som blir skrevet, kan jeg si at det er en direkte konsekvens av samarbeidet med Einar Baardsen, hevder Riise.


Dobbelt betalt

I retten hevdet Berit Riise at heller ikke hennes andel av agenthonoraret ved John Arnes overgang til Liverpool ble gjort opp. Etter press fra forsvarer John Christian Elden endret hun forklaring.

— Det er nå bekreftet at hun fikk det dobbelte av hva hun hadde krav på. 2,4 millioner kroner ble utbetalt, hvorav det meste kom fra Baardsen, sier Elden til Dagbladet.

Berit Riise har ikke villet svare på hvor mye hun har fått av sønnen siden avtalen ble inngått i 2001.

Ifølge Berit Riise mottar hun i dag ikke månedlige overføringer fra sønnen.


Tykkere enn vann

Forholdet mellom dem har imidlertid overlevd alle krangler om penger.

— Jeg vet omtrent når mine to sønner har sex, så tett er jeg på mine to sønner, sa Berit Riise.

Dagbladet klarte ikke å oppnå kontakt med Berit Riise i går kveld.

SKULLE HA 125 000 I MÅNEDEN: Berit Riise sa i retten i går at hun aldri fikk pengene. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
SKULLE HA 125 000 I MÅNEDEN: Berit Riise sa i retten i går at hun aldri fikk pengene. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer
STAVANGER 20090817: 
John Arne Riise etter at han var ferdig med å vitne da rettsaken mellom Einar Baardsen og Riise startet opp igjen i Stavanger Tingrett, mandag morgen. 
Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
STAVANGER 20090817: John Arne Riise etter at han var ferdig med å vitne da rettsaken mellom Einar Baardsen og Riise startet opp igjen i Stavanger Tingrett, mandag morgen. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer