«John Arne er lei av at det blir bråk hver gang han snakker»

Mini Jakobsen tror én episode var dråpen for Riise.

110. OG SISTE LANDSKAMP: TV2-ekspert Mini Jakobsen tror John Arne Riise er lei av stadig kritikk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
110. OG SISTE LANDSKAMP: TV2-ekspert Mini Jakobsen tror John Arne Riise er lei av stadig kritikk. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

(Dagbladet): John Arne Riise bråstoppet på 110 landskamper i dag.

I en pressemelding skriver Fulham-backen at han vil prioritere klubblaget framover.

- Alt blir negativt På vei inn TV 2-studio har Mini Jakobsen en annen teori. Han tror venstrebacken er lei all støyen som oppstår rundt hans person på og rundt landslaget.

- Jeg tror «kapteinssaken» er dråpen som fikk det til å renne over, han tenker kanskje «faen, skal jeg stille opp på dette» når alt blir negativt, sier Mini til Dagbladet.

Den såkalte kapteinssaken kom forrige mandag, da Riise i et TV2-intervju satte spørsmålstegn ved at han ikke fikk kapteinsbindet mot Ukraina i februar.

- Jeg tror det er støyen rundt John Arne som gjør at han ikke fortsetter. Jeg tror han er lei av at det blir bråk hver gang han snakker, sier Mini.

- Det blir mye i media, og det blir bråk ofte. Da tenker han at han ikke gidder lenger.

Skulle spilt ut kvaliken I vinter varslet Riise via Dagbladet at han var inne i sin siste kvalifisering, på vei mot VM i Brasil neste sommer. Før avspark i VM-kvaliken mot Albania seint i mars gjentok Riise at han satset mot Brasil neste sommer.

GOLFDUELL: John Arne Riise (til høyre) og Mini ble godt kjent på landslagsturer. Her fra en golfseanse før playoffkampen mot Spania i 2003. Foto: Foto: Erik Johansen / SCANPIX
GOLFDUELL: John Arne Riise (til høyre) og Mini ble godt kjent på landslagsturer. Her fra en golfseanse før playoffkampen mot Spania i 2003. Foto: Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer

Derfor er Mini overbevist om at det ikke er sportslige årsaker til at veteranen trapper ned.

- John Arne blir fort snurt når det snakkes om konkurrenter på landslage, men jeg tror det bare er en liten årsak. Jeg tror han ville fått spilt for Drillo videre denne kvaliken.

Han har fulgt rødluggen siden han debuterte med flagget på brystet for 13 år siden. Derfor synes han det er trist at Riises avskjed kommer i form av en pressemelding.

- Jeg synes det er trist, jeg synes han har fortjent så mye mer. Det burde ha vært en planlagt avskjed, at han sa fra før siste kamp.

Klappet av - Er du skuffet?

- Ja, for at jeg ønsker ikke at han skal ha det sånn. Jeg skulle ønske at han kunne bli klappet av på Ullevaal for innsatsen.

- Men tror du ikke han ombestemmer seg og gjør comeback?

TRIST FARVEL: Mini Jakobsen mener Riise skulle fått applaus fra et fullsatt Ullevaal som takk for innsatsen. 
Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet
TRIST FARVEL: Mini Jakobsen mener Riise skulle fått applaus fra et fullsatt Ullevaal som takk for innsatsen. Foto: Oddmund Lunde / Dagbladet Vis mer

- Nei, jeg tror ikke det. Men jeg setter ikke hus og hjem på det.

- Hvordan oppsummerer du landslagskarrieren hans?

- En helt fantastisk karriere, fra han tok på drakta scoret mål for første gang. Han har bidratt masse, vært gjennom oppturer og nedturer. Han har hatt venstrebacken som sin for Norge i 13 år.