- John Arne gjør det vanskelig for seg selv

- Har stor erfaring, men skaper unødvendig støy, mener Ståle Solbakken.

REAGERTE: John Arne Riise likte dårlig at han ikke fikk kapteinsbindet da Brede Hangeland ble byttet ut mot Ukraina i februar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
REAGERTE: John Arne Riise likte dårlig at han ikke fikk kapteinsbindet da Brede Hangeland ble byttet ut mot Ukraina i februar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): John Arne Riise har måtte tåle mye kritikk etter at han i et intervju med TV 2 kritiserte landslagsledelsen for at han ikke fikk kapteinsbindet i privatlandskampen mot Ukraina i februar.

Misnøyen hos Norges mangeårige venstreback oppsto da kaptein Brede Hangeland ble byttet ut i pausen, og bindet ble gitt til Tarik Elyounoussi.

- Jeg var veldig forbannet. Og det ga jeg uttrykk for også, sa Riise i intervjuet med TV 2.

Det var toppfotballsjef Nils Johan Semb og fotballpresident Yngve Hallén som ble konfrontert av Riise. Backen sa han respekterte landslagssjef Drillos avgjørelse.

I tirsdagens papirutgave av VG beklaget Riise ordene han brukte i intervjuet, men sier også at redigeringen fikk det til å se verre ut enn det var.

- Ikke et problem for Drillo Tidligere Köln- og Wolvestrener Ståle Solbakken mener Riises lange erfaring burde gjøre ham aktuell som kaptein, men at han også har en tendens til å skape kontroverser.

- Ser du på ham som et kapteinsemne?

- I forhold til å bidra overfor unge spillere med den erfaringen han har, og måten han har kommet tilbake fra motgang, er han det. På den andre siden gjør han det vanskelig for seg selv med slike uttalelser. Han skaper unødvendig støy når han er så impulsiv, sier Solbakken til Dagbladet.

Solbakken spilte på landslaget under Drillos ledelse på 90-tallet, og var seinere Sembs assistenttrener. Han tror ikke Drillo bryr seg nevneverdig om utbruddet til Riise.

- Det er Riise på godt og vondt. Jeg ser ikke på det som et stort problem, og jeg tror Drillo lever veldig godt med det. Han setter ikke så stor prestisje i det å være kaptein. Dette var jo også en privatlandskamp, men John Arne har rett i at det ofte ble gjort ut fra ansiennitet.

Mange ledertyper I intervjuet med TV 2 sa også Riise at det bare er han og landslagets faste kaptein Brede Hangeland som snakker underveis i kampene. Solbakken sier Norge bør ha nok av ledertyper i stallen.

- Håvard Nordtveit har vært en leder på aldersbestemte landslag, og har opparbeidet seg stor erfaring i Bundesliga. Det ville overrasket meg om han ikke snakker på banen. Marcus Henriksen har tatt mer og mer ansvar i landskampene, og Tarik har vært kaptein. Moa har også stor erfaring fra Tyskland, og Vadim Demidov er nok også en som snakker på banen, sier Solbakken.

- SKAPER STØY: Ståle Solbakken, her fra tida som Wolves-trener, synes Riise i utgangspunktet er et kapteinsemne, men at han gjør det vanskelig for seg selv med uttalelsene sine. Foto: Sam Bagnall / NTB Scanpix
- SKAPER STØY: Ståle Solbakken, her fra tida som Wolves-trener, synes Riise i utgangspunktet er et kapteinsemne, men at han gjør det vanskelig for seg selv med uttalelsene sine. Foto: Sam Bagnall / NTB Scanpix Vis mer