- John Arne har pratet masse med meg om Liverpool

Riise overbeviste Aquilani.

PRATET MED RIISE: Alberto Aquilani sier at John Arne Riises varme ord om Liverpool overbeviste ham til å skrive under en femårskontrakt med klubben. Nå ser han fram til å samarbeide med manager Rafa Benitez.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Martin Rickett/PA
PRATET MED RIISE: Alberto Aquilani sier at John Arne Riises varme ord om Liverpool overbeviste ham til å skrive under en femårskontrakt med klubben. Nå ser han fram til å samarbeide med manager Rafa Benitez.Foto: SCANPIX/AP Photo/ Martin Rickett/PAVis mer

(Dagbladet.no): John Arne Riise forlot Liverpool til fordel for Roma sist sommer, men tro ikke at nordmannen har glemt hvordan det var å spille på Anfield.

Bare spør Alberto Aquilani, som i dag ble presentert for engelsk presse på Liverpools treningsanlegg Melwood.

Den italienske 25-åringen forteller at Riise skal ha sin del av æren for at han valgte å forlate fødebyen Roma til fordel for Merseyside. Riise sluttet nemlig aldri å snakke varmt om klubben han spilte for i sju år.

- John Arne Riise er en god venn av meg, og han fortalte meg masse om Liverpool. Vi har snakket sammen om the Kop og de fantastiske supporterne som er her. Derfor kan jeg ikke vente på å komme i gang, sier Aquilani, til liverpoolfc.tv.

Anbefalte Benitez
Det stemmer godt overens med hva Riise selv kunne fortelle til Dagbladet tidligere i uka da han kunne avsløre at han hadde fungert som en rådgiver for italieneren, som på sin side var blant dem som hjalp nordmannen med å finne seg til rette i den italienske hovedstaden. 

- Jeg sa til ham at når du får et tilbud fra en klubb som Liverpool, kan du ikke si nei, sa Riise til Dagbladet på mandag.

Aquilani forteller at Riise også hadde mye godt å si om manager Rafa Benitez, noe som var helt avgjørende for at han tok sjansen på å flytte utenlands.

- Riise snakket veldig varmt om Benitez og sa at han kom til å hjelpe meg med å vokse som spiller. Rafa Benitez var definitivt en viktig årsak til at jeg kom hit, sier Aquilani.

Aldri spilt på Anfield

Roma har i likhet med Liverpool vært en gjenganger i Champions League, men det begynner å bli en stund siden lagene møttes. Aquilani er ikke gammel nok til å ha vært med på italienernes siste tur til Anfield tilbake i 2002.

Derfor er han ekstra spent på hvordan det skal bli å opptre på sin nye hjemmebane.

- Jeg har aldri spilt på Anfield, men jeg har hørt mye om at det er en helt unik stemning der, sier han.

Ingen Alonso
Selv om Aquilani har blitt lansert som Xabi Alonsos erstatter på Liverpool-midtbanen, i og med at han kom inn døra omtrent samtidig som Alonso forsvant til Real Madrid, vil han ikke være med på sammenligningene med den spanske ballsentralen.

- Xabi var veldig viktig her, men jeg er ikke noen naturlig erstatter. Vi har ikke de samme styrkene å spille på. Likevel håper jeg å kunne bli like viktig for laget, sier Aquilani, som beskriver seg selv som veldig bevegelig spiller.

Spesielt bevegelig er han imidlertid ikke i øyeblikket. Han ankom klubben med en ankelskade som holder ham ute av spill opptil to måneder inn i den nye sesongen som sparkes i gang til helgen. Likevel ser han lyst på fortsettelsen, og føler ikke at han har hastverk ettersom han akter å bli i Liverpool i lang tid.

- Da jeg kom hit, visste jeg at jeg hadde problemer med ankelen. Jeg har nå blitt undersøkt og legen har funnet ut eksakt hva problemet er. Han har sagt at det kommer til å bli helt bra, og har et veldig godt bilde av skaden. Jeg er her på langsiktig basis, og forhåpentligvis vil problemet bli leget for godt, sier Aquilani.

TALTE LIVERPOOLS SAK: John Arne Riise overbeviste Alberto Aquilani om at Liverpool var rett sted å fortsette karrieren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI
TALTE LIVERPOOLS SAK: John Arne Riise overbeviste Alberto Aquilani om at Liverpool var rett sted å fortsette karrieren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI Vis mer