LITE SPILETID: John Arne Riise har flest landskamper for Norge, men i klubblaget Fulham er det derimot dårlig med spilletid for tiden. Landslagsledelsen er derimot ikke bekymret for veteranen - ennå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
LITE SPILETID: John Arne Riise har flest landskamper for Norge, men i klubblaget Fulham er det derimot dårlig med spilletid for tiden. Landslagsledelsen er derimot ikke bekymret for veteranen - ennå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB ScanpixVis mer

- John Arne har spilt fast hele livet. Vi har is i magen når det gjelder han.

Ola By Rise er ikke bekymret for at Riises situasjon i Fulham.

John Arne Riise (32) er tilsynelatende ute i kulda i Fulham og har ikke startet en klubbkamp siden 2. juledag.

Manager Martin Jol har også gjort det offentlig kjent at klubbens norske venstreback kan reise i januar-overgangsmarkedet dersom det kommer på bud på veteranen med halvannet år igjen av sin Fulham-kontrakt.

Ikke bekymret Landslagssjef Egil Drillo Olsen har vært rimelig konsekvent på at de landslagsaktuelle spillerne må spille i sine klubblag for å være inne i landslagsvarmen.

Ola By Rise uttrykker - på vegne av landslagsledelsen - derimot ikke stor bekymring for John Arne Riises oppståtte situasjon i Fulham.

- Vi følger selvsagt med på hva som skjer, men dette er først og fremst en sak som John Arne må rydde opp i sjøl. Han har lang fartstid og har fantastiske forutsetninger for å håndtere på egenhånd, sier Ola By Rise til  Dagbladet.

- Ting skjer fort Tirsdag tar landslagsledelsen ut troppen til privatlandskampen mot Ukraina i Sevilla 6. februar. 22. mars startet VM-kvaliken opp igjen, med hjemmekamp mot Albania.

- Vi håper selvsagt at han kommer inn på laget igjen, men det er ingen grunn til krisemaksimere nå med tanke på en kvalifiseringskamp som skal spilles 22. mars (VM-kvalik Norge - Albania på UIllevaal), sier Ola By Rise til Dagbladet.

Han minner om at ting skjer fort i fotball.

- Men det er ingen grunn til nå å spørre seg om hva som er konsekvensene dersom så og så skulle skje. Om han trenger en oppklaringssamtale med klubben, så tar han sikkert den.

Mange alternativer På kort sikt er han ikke bekymret for at Riise får lite spilletid i klubblaget.

- John Arne har spilt fast hele livet. Vi har is i magen når det gjelder han. Dessuten er det bare sunt at det dukker opp konkurranse, og akkurat nå har vi en håndfull med gode alternativer på de to backplassene. Det er en situasjon jeg ikke kan huske at vi har hatt tidligere, sier Ola By Rise.

- Det betyr at vi ikke lenger er så sårbare på karantener og skader på de plassene som tidligere.

Han nevner Vegar Eggen Hedenstad og Jonathan Parr som to spennende navn som har meldt seg på i backdiskusjonen.

- Og så har vi Ruben Kristiansen, som gjorde en kjempejobb mot Zambia. Og det er enda flere som melder seg på, sier Ola By Rise.

 

IKKE BEKYMRET: Landslagets assistenttrener Ola By Rise er - foreløpig - ikke bekymret over at John Arne Riise får lite spilletid i Fulham. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
IKKE BEKYMRET: Landslagets assistenttrener Ola By Rise er - foreløpig - ikke bekymret over at John Arne Riise får lite spilletid i Fulham. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer