MENS VI VENTER PÅ Å TRENE: John Arne Riise må pent finne seg i å vente med å gå på gresset til han får klarsignal fra trenerne. Da begynner nemlig klokka å løpe.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MENS VI VENTER PÅ Å TRENE: John Arne Riise må pent finne seg i å vente med å gå på gresset til han får klarsignal fra trenerne. Da begynner nemlig klokka å løpe. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

John Arne må vente med å gå på gresset

Her er noe du ikke visste om internasjonale fotballregler.

CARDIFF (Dagbladet): John Arne Riise er kjent for å være først ute på treningsbanen når han er på landslagssamling. Det var han i dag også, men i stedet for å løpe rett utpå den innbydende gressmatta på Cardiff City Stadium ble Riise stående å vente utenfor banen.

Og det gjorde resten av landslagstroppen da de etterhvert kom ut av garderoben også.

Et merkelig skue, og du kan jo lure på hvorfor.

Men det har seg altså slik at Uefa har laget regler for hvor lenge man har krav på å trene på kamparenaen dagen før en landskamp. Det er, ifølge Uefa, nøyaktig én time. Klokka begynner å tikke idet førstemann setter knottene på gresset.

Dermed måtte John Arne og alle de andre vente på sidelinja til Egil Drillo Olsen og Ola By Rise sa at det var greit å begynne treninga. I nøyaktig én time.

PS! Norge starter med følgende elleve til landskampen mot Wales i morgen klokka 16, norsk tid: Jarstein - Riise, Hangeland, Wæhler, Ruud - Gamst, Grindheim, Yttergård Jensen, Tettey - Huseklepp - Moa.